Haberler

"Benden Ne Olur?" Konferanslarının Final Konuşmacıları Tamer Karadağlı ve Ömer Aydıner ’85 Oldu

IMG 7227

Lise Kısmı CAS projeleri kapsamında öğrencilerimizin meslek seçimlerine yön vermek, onları alanında başarılı isimlerle buluşturmak amacı ile düzenlenen “Benden Ne Olur?” konferanslarının final konuşmacıları oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tamer Karadağlı ile Aydıner İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aydıner ’85 oldu. Dostlukları okulumuzdaki öğrencilik yıllarına kadar uzanan konuklarımız, 11 Ekim 2019 tarihinde Lise Kısmı Konferans Salonu’nda öğrencilerimizle buluştu. Ankara Kolejli olmak ve meslek seçimi üzerine öğrencilerimizle söyleşen Karadağlı ve Aydıner, onları hayallerini süsleyen mesleği yapmaları konusunda yüreklendirdi.

“Her anne baba çocukları için en doğruyu hayal eder, en iyisini ister ama anneleriniz babalarınız sizin yerinize yaşamayacak. Sizin kendi hayatınız var. Hepiniz birer bireysiniz ve doğru kararları vermeniz gerekiyor. Gönlünüzde yatan aslan neyse onun peşinden gitmelisiniz.” diyen Tamer Karadağlı, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız” sözünü hatırlattı.

İnşaat Mühendisliği mesleğini severek yaptığını belirten Ömer Aydıner, “Bu okul sizlere bir vizyon veriyor. Önünüze bakacaksınız. Dürüstçe, hiç kimse olmadan etrafınızda, ne yapmak istiyorsunuz, kendinizi nerede görüyorsunuz? Siz gerçekten tiyatrocu mu olmak istiyorsunuz, mühendis mi olmak istiyorsunuz? Birçok şey olabilirsiniz, gıda sektörü, tarım sektörü, doktor... Kendinize bunu sorun ve arkasından da acaba ona doğru gidecek malzemeler var mı sizde ona bakın.” diyerek meslek seçiminde kişinin kendini tanımasının önemine değindi.

Öğrencilerimizin sorusu üzerine okul yıllarında başlarından geçen ilginç anılarını da anlatan Tamer Karadağlı ve Ömer Aydıner, söyleşinin sonunda “Benden Ne Olur?” organizasyon ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son DüzenlenmeCuma, 11 Ekim 2019 14:59