Kızılcahamam Jeopark Gezisi

2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci döneminde Lise Kısmı Coğrafya Zümremiz, 10. sınıf öğrencilerimizden oluşan 55 kişilik öğrenci grubu ile gelenekselleşen Kızılcahamam Jeopark gezisini 8. defa gerçekleştirdi.

Coğrafya Zümresi öğretmenlerimizin rehberliğinde, Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Salih Şahin eşliğinde yapılan arazi gezisinde öğrencilerimiz doğa ile iç içe olmuş, doğal farklılıkları gözlemleme imkanı bulunmuş, coğrafi gözlemlerini çektikleri resimler ile somutlaştırmışlardır.

Abacı Peribacaları, Mahkemeağacın Köyü, Soğuk Su Milli Parkı ve Vahşi Yaşam Müzesi, Güvem Bazalt sütunları ve Çankırı il sınırında Kuzey Anadolu Fay Hattı noktalarında coğrafi gözlem yapılmıştır.

Güvem kasabasında yer alan fosil yataklarında inceleme yapılarak, öğrencilerin 20 milyon yıl öncesine dayanan Türkiye’nin oluşum sürecine şahitlik etmeleri sağlanmıştır.