Haberler

Benden Ne Olur?

 WhatsApp Image 2019 09 30 at 16.50.54

Lise IB öğrencilerimizin CAS projesi kapsamında düzenledikleri "Benden Ne Olur?" konferansları 30 Eylül 2019 tarihinde başladı. 


Didem ÖNEŞ '85

Konferans dizisinin ilk konuğu 1985 mezunumuz şair ve yazar Didem Öneş'ti. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olup uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatı ve ardından Radyo ve TV Üst Kurulu'nda görev yapan Öneş, 40'lı yaşlarda yazdığı şiir kitabı ile asıl yapmak istediği meslek olan edebiyata ve ardından resim sanatına dönüş yolculuğunu öğrencilerimizle paylaştı.

"Mutluluk, başarı, doğa, değerlerimiz; insanlıkla ilgili olan bütünlerin hepsini içine alır. Bir toplumda duygudaş olmayı başaramayan insanların mutlu olması mümkün değildir." diyen Didem Öneş, söyleşinin sonunda anlattığı "Bilge ve Tüccar" adlı mesel ile başarı ve mutluluk üzerine kıssadan hisse verdi.

Aynaz ÖZKAŞIKÇI

"Benden Ne Olur?" konferanslarına 1 Ekim 2019 tarihinde yemek kitabı yazarı Aynaz Özkaşıkçı konuk oldu. Yurt dışında psikoloji, işletme ve pazarlama öğrenimi gördükten sonra beş farklı İtalyan firmasını Türkiye pazarı ile tanıştıran ve ardından endüstriyel ve mimari aydınlatma konusunda bir iş kurduğunu belirten Özkaşıkçı, iki çocuk annesi olması nedeniyle kariyeri sırasında yaşadığı süreçleri öğrencilerimizle paylaştı. Kendisini ifade edebildiği yemek kitabı üzerinde 4 yıl çalıştığını belirten Özkaşıkçı, "Başarı bizim çok çerçevelettiğimiz bir şey oluyor. Benim çok başarısız anlarım oldu başarı yoluna giderken, diyebiliriz. Çok başarılı bir şekilde başarısız oldum da diyebiliriz. Başarı çok soyut ve gereksiz bir laftır." dedi.

Bora MİLLİ '84

3 Ekim 2019 tarihinde '84 mezunumuz Bora Milli konuğumuz oldu. ODTÜ İşletme Bölümü mezunu olan, halen savunma sanayii ve gayrimenkul üzerine kurduğu iki şirketi yöneten Bora Milli, kendi deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilerimizle "Başarı nedir?", "İş hayatında güçlükleri aşmanın yolu" ve "Gelecekte ayaklanacak sektörler" üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi ve öğrencilerimizin merak ettikleri soruları cevapladı.

N. Tarkan RESULOĞLU '85

1985 mezunumuz Tarkan Resuloğlu, 4 Ekim 2019 tarihinde öğrencilerimizle bir araya geldi. ODTÜ İnşaat Mühendisliği'nin ardından Zürih'te Makine Mühendisliği eğitimini tamamlayan Resuloğlu, boru mühendisliği alanında yurt içi ve yurt dışında aldığı başarılı projelerle adını duyurdu. Öğrencilerimizle bugüne kadar yapmış olduğu projeleri ve mesleğinde başarı ve mutluluğu yakalamanın formülünü paylaştı. "Mühendislikte gri alan yoktur, hata yapma şansınız yoktur. Matematiği seviyorsanız mühendisliği seçin" diyen Tarkan Resuloğlu, öğrencilerimizin sorularına da yer verdi.

Nusret CÖMERT

Shell’in Türkiye ve Londra’daki merkezlerinde 30 yıl üst düzey yöneticilik yapan, şuan enerji ve yatırım alanında kendi şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yürüten ve Harvard Üniversitesi İleri Liderlik Akademisi’ne kabul edilen ilk ve tek Türk olan Nusret Cömert, 8 Ekim tarihinde Okulumuza konuk oldu. Nusret Cömert, konferans salonunda öğrencilerimizle gerçekleştirdiği söyleşide ilkokul çağından beri makine mühendisliği okuma hayalini gerçekleştirdiğini, ardından hukuk ve işletme yönetimi üzerine farklı dallarda sürdürdüğü eğitim yolculuğunu anlattı. Makine mühendisliği mesleğini hiç yapmamış olsa bile aldığı eğitimlerin iş hayatındaki deneyimlerine nasıl yansıdığına değindi. “Meslek seçimi sizi çok strese sokmasın, tabi ki ilk seferinde doğru kararı vermek bir avantajdır ama işin sonu değildir. Bir şeyi seçersiniz sonra onun üzerine bir şey eklersiniz.”  diyen Cömert, öğrencilerimizin merak ettikleri soruları da cevapladı.

Prof. Dr. Sühan AYHAN

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1992 yılında mezun olan, Gazi Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalından 1998 yılında uzmanlığını aldıktan sonra yurt dışında uzmanlık sonrası çalışmalar yapan, 2010'da profesör olarak atanan Sühan AYHAN, 9 Ekim 2019 tarihinde lise öğrencilerimizle bir araya geldi. Plastik cerrahinin yaşam ile ölüm arasında bir çizgi değil, yaşamın kalitesini artıran bir dal olduğunu belirten konuşmacımız, rekonstrüksiyon ve estetik cerrahi alanlarını vak'a örnekleri ile paylaştı. "Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir ve bunu tüm hayatım boyunca ailemde de taşımaya çalıştım" diyen Sühan Ayhan eşi Pınar Ayhan ile yaptıkları müzikal çalışmalardan da bahsetti.

Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu '85

'85 mezunumuz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1992 yılında bitirerek Nöroloji, Algoloji (Girişimsel Ağrı) ve Klinik Nörofizyoloji alanlarında uzmanlıklarını alan Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, 10 Ekim'de konuşmacı olarak Okulumuza konuk oldu. Lise öğrencilerimizle gerçekleştirdiği söyleşide okul yıllarından, meslek seçiminden, hobilerinden bahseden Prof. Dr. Erdemoğlu, başarı kavramı üzerinde de durdu. "Başarmak, hedefini belirlemek ve hedefine varmaktır" diyen mezunumuz, "Doktorluk benim en mutlu olduğum iş. Mutlu olduğunuz zaman başarılı oluyorsunuz." dedi.

Son DüzenlenmePerşembe, 10 Ekim 2019 12:49