Haberler

1. TED Okulları Arası Münazara Turnuvası Okulumuzun Ev Sahipliğinde Düzenlendi

Lise Kısmı Münazara Kulübümüz tarafından düzenlenen 1. TED Okulları Arası Münazara Turnuvası 19-20 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin özgür düşüncelerini topluluk önünde cesaretle dile getirebilmeleri ve savunmaları, takım çalışması içinde paylaşımda bulunmaları, rekabet ortamında yenmenin sevincini yaşayıp, yenilgiyi olgunlukla karşılamayı deneyimlemeleri amacı ile düzenlenen turnuvaya TED Alanya Koleji, TED Atakent Koleji, TED Batman Koleji, TED Bursa Koleji, TED Karabük Koleji, TED Rönesans Koleji ve TED Trabzon Koleji katıldı.

19 Nisan 2019 tarihinde Lise Kısmı Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılışına 1973 mezunlarımızdan yazar Can Özoğuz da katıldı. Açılışta katılımcılara seslenen Lise Müdürümüz Sedef Eryurt,  TED Okullarının çeşitli etkinliklerle bir araya gelebilmesinin kurum kültürünü ve birliktelik hissini paylaşmak açısından çok önemli olduğunu belirterek “Bu iki gün boyunca bir konu hakkında tez oluşturmak, tezini güçlü dayanaklarla ileri sürmek, karşı tarafın tezlerini bilimsel verilerle çürütmeye çalışmak için değerli beceriler edinmekle birlikte TED Okulları kültürüne ait kazanımların da paylaşılıp çoğalmasını temenni ediyorum.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Fatma Sever konuşmasında “Sevgili gençler, yaşamınızda güçlü, başarılı ve seçtiğiniz mesleklerde aranır isimler olmanız, konuşmanızın ve düşüncelerinizi açıklamanın gücüne bağlıdır.” dedi.

Etkinliğin konuk yazarı Can Özoğuz açılışta yaptığı konuşmada Ankaralı Olmak ve Kuvayi Milliye Öyküleri isimli kitaplarında okulumuzdan da bahsettiğini anlattı. Cumhuriyeti kuranlar tarafından kurulan Türk Eğitim Derneği’nin amblemindeki yıldızlardan biri olan Türk Eğitim Derneği’ne 10 yıl başkanlık yapan Nafi Atıf Kansu’nun bir eğitimci, Kuvayi Milliyeci ve İstiklal madalyası ile onurlandırılan bir kişi olduğunu belirtti.

Açılışın ardından takımlar, çeyrek final ve yarı final maçlarını gerçekleştirmek üzere sınıflara geçtiler.

20 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen final maçlarında TED Ankara Koleji ve TED Alanya Koleji takımları yarıştı. Büyük Önder Atatürk'ün bir sözünden yola çıkarak belirlenen münazarada "Ulusların ilerlemesi ancak tarihsel ve kültürel değer yargılarına sahip çıkmak ve bunları yaşatmakla mümkündür/Bilimi esas alan çalışmalar doğrultusunda mümkündür" tezleri savunuldu. Jürinin değerlendirmesi sonucunda muhalefet grubu olan TED Alanya Koleji turnuvanın galibi oldu. TED Ankara Koleji ikinci olarak bitirirken, TED Batman Koleji ise üçüncü oldu. Dereceye giren ve münazaraya katılan okulların öğrenci ve öğretmenlerine okul idarecilerimiz ve Türk Dili ve Edebiyatı Zümre öğretmenlerimiz tarafından plaket ve katılım belgeleri takdim edildi.

Son DüzenlenmeCumartesi, 20 Nisan 2019 13:07