Haberler

Atamızı Minnet ve Şükranla Andık

  

  

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde minnet ve şükranla andık. 10 Kasım sabahı Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise Kısmımızda ayrı ayrı düzenlenen törenlerde öğrenci ve öğretmenlerimiz, Atamızın çağları aşan fikirlerini dile getirerek, “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’i daha ileriye taşıyacaklarına bir kere daha söz verdiler. Saatler 09:05’i gösterdiğinde bayraklar yarıya indirildi. Atamızın manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşımızı gururla söyledik.

Anaokulu öğrencilerimiz, “Ben seni hiç görmeden sevdim” ve “Atam Mustafa Kemal Paşa” adlı şarkıları ve Atatürk şiirini hep birlikte seslendirerek Büyük Önderimize olan sevgilerini dile getirdiler.


İlkokul Kısmımızda öğretmenlerimiz adına Ayşegül Çetin, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Söz Koromuz “İçimizden Biri Atatürk” adlı oratoryoyu başarıyla sundu. Oratoryoya eşlik eden solo zeybek gösterisi de beğeniyle izlendi. Tüm öğrencilerimiz, “İzindeyiz Yüce Atam” marşını gür bir sesle söylediler. 

Ortaokulumuzdaki törende öğrencilerimize seslenen Okul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan, "Atatürk'ü, devrimlerini ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak hepimizin birinci görevidir" dedi. Öğrencilerimizin sunduğu “Atatürk’ü Yaşatmak” adlı oratoryonun ardından tören solo zeybek gösterisi, Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ve marşlarla devam etti. Anma programı Ata’ya saygı yürüyüşü ile son buldu.

Lise öğrencilerimiz, sabah okula gelişlerinde koridorlarda yankılanan Atatürk’ün sesi ile karşılandılar. Atatürk’ü Anma Töreninde öğretmenlerimiz adına Leyla Yağuş, öğrencilerimiz adına ise Beyza Simay Türkeş (12-C) konuşma yaptı. “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiir ve koromuzun seslendirdiği marşlarla devam eden tören, öğrenci ve öğretmenlerimizin Atatürk Köşesi önünden saygı geçişiyle son buldu.

 

 

Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:35