Haberler

TED Ankara Koleji’nde Cumhuriyet Coşkusu

    

    

Cumhuriyetimizin 94. yılını Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise Kısımlarımızda ayrı ayrı düzenlenen törenlerle velilerimiz ve mezunlarımızın da büyük katılımıyla coşkuyla kutladık. Törenlerimizin ardından Cumhuriyet Koşusu’nu gerçekleştirdik. 29 Ekim sabahı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenlerimizde Okul Müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz günün anlam ve önemine değinen konuşmalar yaptılar.

Anaokulu Müdürümüz Nazlı Deniz Yiğit öğrenci ve velilerimize şöyle seslendi: “Bugün, Büyük Önder Atatürk’ün eseri Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü. Bugün, yaşanan güç koşullardan sonra tüm çabaların zaferle sonuçlandığının tüm dünyaya ilan edildiği gündür. Bir gurur günüdür.”

İlkokul Müdürümüz Melek Kocatüfek konuşmasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yeni kuşaklar, en büyük Cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır. Sizin başarınız Cumhuriyet’in başarısı olacaktır!” sözünü hatırlattı.

Ortaokul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan, “Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” diyerek bu mirasın sonsuza dek korunması ve yaşatılmasının gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak öğrencilerimizin en önemli görevi olduğunu vurguladı.

Tören programlarında öğrencilerimizin hazırlayıp büyük bir heyecanla sundukları oratoryolar, orkestra ve korolarımızın seslendirdiği marşlar, şiirler, halk oyunları ve dans gösterileri beğeniyle izlendi.

Lise Kısmımızda Tarih öğretmenimiz Pınar Türkecan Koç ve öğrencilerimiz konuşma yaptılar. Tören, koromuzdan marşlar, öğrencimizin okuduğu şiir ve halkoyunları gösterisi ile devam etti.Ortaokul töreninimizde öğrencilerimiz, “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” adlı oratoryoyu sunarken Okul Koromuz marşlar söyledi, halkoyunları ekibimiz “Zeybek” gösterisini sergiledi ve öğrencilerimiz oratoryoya bağlı olarak temsili tablolar oluşturdular. İlkokul Kısmımızdaki törende Okul Öğrenci Meclisi Başkanı konuşma yaptı. Öğrencilerimiz “Sonsuza Dek Cumhuriyet” adlı oratoryoyu sundular, koromuzun seslendirdiği marşlara tüm öğrencilerimiz eşlik etti. Anaokulumuzda A2 sınıflarımızın hazırlayıp sunduğu törende 10. Yıl Marşı ve Andımız Şarkısı söylendi. 29 Ekim oratoryosu ve vals gösterisiyle devam eden program, İzindeyiz Yüce Atam marşı ile noktalandı.

Törenlerin bitiminde yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz ve mezunlarımızın katılımıyla Cumhuriyet Koşusu’nu gerçekleştirdik. Bayrak ve flama grubunun öncülüğünde marşlar eşliğinde Ortaokul tören alanından koşar adım yürüyerek stadyuma gelen Kolejliler, burada şeref turunu gerçekleştirdiler. Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, Kolejlilere seslendiği konuşmasında "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar. Hiç yorulmayacağız, çünkü biz fikri hür, vicdanı hür, aklın ve bilimin yolunda çağdaş, laik gençler yetiştireceğiz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diyerek büyük alkış aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımız Kolej Marşı, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı ile sonlandı.

Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:35