11. Sınıflar

M-F / T- M/ SB sınıfları için Almanca - 11

Almanca Dersi, 11. Sınıflarda zorunlu seçmeli bir derstir. Haftada 2 saat olan ikinci yabancı dil Almanca derslerinde işlenen konular görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir. Öğrencilerin kazınımları her yarıyıl en az 2 yazılı; 2 sözlü (varsa 2.yarıyıl dönem ödevi) notu ile değerlendirilmektedir.

Dersin amacı; dilbilgisi konularının yanında öğrencilerimize, öğrendiği ikinci yabancı dilde çeşitli konularda duygu ve düşüncelerini anlatabilme, iletişim kurabilme ve okuldan sonra bu dili geliştirme güç ve isteği kazandırmaktır.

Kazanımlar

• Basın, gazete makaleleri hakkında konuşabilme;
  • Anavatan kavramı ;
  • Almanya'daki eğitim sistemi hakkında bilgi edinme -Karşılaştırma yapabilme;
  • Meslekleri öğrenme - Yapmak istediği meslek hakkında konuşabilme - İş başvurusu yapabilme
  • Hayaller, istekler üzerinde konuşabilme;
  • Avrupa Birliği hakkında bilgi edinme;
  • İsviçre hakkında bilgi edinme.

Dil sınıfları için Almanca-11

Dil sınıfları için ikinci yabancı dil Almanca Dersi zorunlu seçmeli bir derstir. Haftada 4 saat olan dersler görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir. Öğrencilerimizin kazanımları her yarıyıl en az 3 yazılı; 2 sözlü (varsa 2. Yarıyıl dönem ödevi) notu ile değerlendirilmektedir.

Dersin amacı öğrencilerimizin, öğrendiği 2.yabancı dili orta düzeyde bilgi ve beceri kazanmalarını ve iletişim kurabilmelerini, hikaye, karikatür, piyes, mini tiyatro, okuma parçaları ve metinlerle destekleyerek öğrenme sürecini zevkli bir alışkanlık haline dönüştürmelerini ve bu alanda sertifika almalarını sağlamaktır.

Kazanımlar

• Yiyecek ve içeceklerle ilgili dialog yazabilme;
  • Keyifli / Keyifsiz olduğunu mektup yazarak ifade edebilme;
  • Bir olayın akışını tahmin ederek yazıya dökebilme;
  • Geçmişteki olaylar hakkında yazılı olarak bilgi verebilme;
  • Mekanları nesnelerle yazılı olarak tasvir edebilme;
  • Çep harçlığı hakkında sıkıntılarını arkadaşlarına aktarabilme;
  • Almanlar ve Türklerin ortak ve farklı özelliklerini yazıya dökebilme;
  • Yabancı dillerin IB'deki önemini ifade edebilme;
  • İcatları hakkında röportaj yapabilme, makale yazabilme;
  • Müzik ve internet hakkında araştırma yapabilme;
  • Çevre, mevsimler ve iklimler ile ilgili araştırma yaparak sınıfta sunabilme;
  • Resimleri tasvir edebilme "Alışveriş Bağımlılığı " ile ilgili pano hazırlayabilme