10. Sınıflar

10. sınıflarımızda ikinci yabancı dil Almanca dersi M-F / T-M / SB ve Dil sınıfları için zorunlu bir seçmeli derstir. Dil sınıflarımıza devam eden öğrenciler, bu dersi ayrıca haftada iki saat seçmeli ders olarak da alabilmektedirler.

M-F / T-M / SB sınıfları için Almanca-10

Almanca Dersi zorunlu seçmeli bir derstir. Haftada 2 saat olan ikinci yabancı dil Almanca derslerinde öğrencilerimizin kazınımları her yarıyıl en az 2 yazılı; 2 sözlü (varsa 2. yarıyıl dönem ödevi) notu ile değerlendirilmektedir.

Dersin amacı, dilbilgisi konularının yanında, öğrenilenler diyaloglar ve mini tiyatrolar aracılığıyla geliştirilerek, öğrencilerimize dili hem yazılı hem de sözlü olarak daha etkili bir şekilde kullanma becerisi kazandırmaktır. Dersler görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir.

Kazanımlar

• Yiyecek ve içecekler hakkında fikir söyleyebilme,
  • Beğenilen ve hoşa gitmeyenleri ifade edebilme,
  • Geçmişten bahsedebilme,
  • Tahminde bulunabilme - Hayal edebilme,
  • Kendi odasını tasvir edebilme; nesneleri renk, form ve fonksiyonlarına göre değerlendirebilme,
  • Cep harçlığı hakkında fikir yürütebilme; alışveriş yapabilme,
  • Hava durumu hakkında konuşabilme,
  • Bayram kutlamaları hakkında konuşabilme.

Dil sınıfları için Almanca-10

İkinci yabancı dil Almanca dersi iki saati zorunlu seçmeli, iki saati seçmeli bir derstir. Dersler görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir. Öğrencilerimizin kazanımları her yarıyıl her iki dersten en az 2 yazılı; 2 sözlü (varsa 2. Yarıyıl dönem ödevi) notu ile değerlendirilmektedir.

Dersin amacı, dilbilgisi konularının yanında, öğrencilerimize, öğrendiği 2. yabancı dili hedeflenen düzeyde edebi ve otantik metinlerle destekleyerek hem sözlü hem de yazılı olarak daha etkili bir şekilde kullanma becerisi kazandırmak ve onların bu dilin kültürünü tanımalarını sağlamaktır.

Kazanımlar

• Yiyecek ve içecekler hakkında fikir söyleyebilme;
  • Beğenilen ve hoşa gitmeyenleri ifade edebilme;
  • Geçmişten bahsedebilme;
  • Tahminde bulunabilme - Hayal edebilme - Olasılıklar üzerine konuşabilme;
  • Kendi odasını tasvir edebilme; nesneleri renk, form ve fonksiyonlarına göre değerlendirebilme;
  • Cep harçlığı hakkında fikir yürütebilme; alışveriş yapabilme;
  • Hava durumu hakkında konuşabilme
  • Bayram kutlamaları hakkında konuşabilme

Dil Sınıfları için Seçmeli Almanca-10

Dersin amacı; öğrencilerimizin hedeflenen düzeyde dil bilgi ve becerileri kazanmalarını ve iletişim kurabilmelerini; karikatür, hikaye, piyes ve okuma parçaları ile destekleyerek öğretim sürecini zevkli bir alışkanlık haline dönüştürmelerini sağlamaktır.

• Resim anlatabilme;
  • Tasvir edebilme;
  • Ülkeler ve uluslar arasında yorum yapabilme;
  • Gelecek ile ilgili plan yapabilme - Meslek seçimi ve sebepleri - Amaç - İstek ve beklentiler
  • Çevre kirliliği - Çevre koruma ile ilgili proje hazırlayabilme (İnsan - Doğa - Sağlık);
  • Tahmin yürütebilme;
  • Okuduğu kitabı tanıtabilme