Lise Kısmı İl Dışı ve Yurt Dışından Nakiller

Kayıt Bilgileri

Lise Kısmı İl Dışı ve Yurt Dışından Nakiller

• Okulumuz 11 ve 12. Sınıflarına nakil yoluyla öğrenci alınmamaktadır.
  •  9. ve 10. Sınıflara nakil başvurusunda bulunabilmenin ön koşulu söz konusu öğrencinin daha önce TED Ankara Koleji’nde  kesintisiz en az 3 yıl veya diğer TED okullarında ise kesintisiz en az 4 yıl öğrenim görmüş olmasıdır. ( Diğer TED Okullarından okulumuza nakil sınavı ile gelmek isteyen öğrencinin nakil başvurusunda bulunduğu yıl mutlaka TED Okullarında öğrenimine devam ediyor olması gerekmektedir.)
  • Başvuru önkoşulunu sağlayan öğrenci velileri, dilekçe ve ön koşul sağlandığına dair, kayıtlı olduğu  okuldan alınacak belge ile 24 Ağustos tarihine kadar Okulumuza müracaat ederler.
  • Bu öğrenciler Okulumuzun eğitim-öğretime başlamasından  önceki hafta sınıf seviyesine göre İngilizce ve Türkçe Yeterlilik Sınavına alınırlar. Sınavlarda başarılı olan (iki sınavdan da en az 70 puan) öğrenciler okulumuza kayıt hakkı kazanırlar.
  • Lise kısmımızda öğrenim görmekteyken yurtdışına değişim programı ile giden ve 1 yıl öğrenim gördükten sonra geri dönen öğrencilerimizin kaydı herhangi bir şarta bağlı olmaksızın yapılır. Bu öğrencilerden başvuru sırasında transkript, denklik belgesi ve veli dilekçesi istenir.

Nakil işlemleri için gerekli belgeler hakkında detaylı bilgiye kısım müdürlüklerinin öğrenci işlerinden ulaşılabilir.

Son DüzenlenmeCuma, 29 Mart 2024 09:05