İlkokul ve Ortaokul İl Dışı ve Yurt Dışından Nakiller

Anaokulu ve İlkokul 1. sınıfa nakille öğrenci alınmamaktadır. İlkokul ve Ortaokul Kısmımıza ise velisinin görevi ya da işinin naklinden dolayı il dışı ve yurt dışından gelen öğrenciler; Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi yönetmelikleri ve Kurum Yönetmeliğimiz çerçevesinde belirtilen şartları taşımaları halinde başvurabilirler. Talep edilen sınıf düzeyinde kontenjan olması halinde ve Vakıf Yönetim Kurulu'nun içinde bulunulan öğretim yılına ilişkin kararları doğrultusunda söz konusu öğrenciler için seviye tespit sınavı uygulanır. Velinin öğrenci nakil talebi için Kısım Müdürlüklerine yazılı başvuruda bulunması gerekmektedir.

İlkokul 2., 3. ve 4. Sınıflara, ortaokul 5., 6., 7., ve 8. Sınıflar Yurt Dışı ve İl Dışı Öğrenci Nakil Sınavlarına, yurt dışında veya Ankara ili sınırları dışındaki bir okulda en az bir öğretim yılı öğrenim gören öğrenciler başvuruda bulunabilir. Nakil Sınavları, genel öğrenci alım sınavları dışında kontenjan varsa yapılmaktadır.

Nakil işlemleri için gerekli belgeler hakkında detaylı bilgiye kısım müdürlüklerinin öğrenci işlerinden ulaşılabilir.

İletişim:

İlkokul 2-4. sınıflar: 586 90 00/ 3101