Lise Kısmımızda Pi Günü Nedeniyle Çeşitli Etkinlikler Gerçekleştirildi

Lise Kısmı Matematik Zümremiz tarafından Pi Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kolej Sokağı'nda öğrencilerimiz matematiği ve Pi sayısını oyunlaştırarak arkadaşlarına sundular. Pi Günü etkinlik alanını ziyaret eden Anaokulu öğrencilerimiz de lise öğrencilerimizin kendileri için hazırladığı eğlenceli çizgi filmi izleyip, oyunlara katıldılar.

Lise Kısmı  konferans salonunda ise "Matematik Dünyasından İlginç Portreler" adlı sunumda Thales, Alan Turing, Sophie Germain, Carl Fridrich Gauss, Ada Lovelace, Sofya Kovalevskaya, Hypatia, Galios, Takiyüddin ve Cahit Ark gibi tarihte iz bırakan kadın ve erkek matematikçiler öğrencilerimiz tarafından drama yöntemiyle canlandırıldı ve biyografileri paylaşıldı. Sunumu izleyen Lise Müdürümüz Aydın Ünal, matematiğin bilimlerin temeli olduğunu vurgulayarak emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Son DüzenlenmePerşembe, 17 Mart 2016 15:37