Tarihte Kadın Matematikçiler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle lise kısmımız Uluslararası Bakalorya 11 K sınıfı öğrencileri, Matematik öğretmenleri Derya Çelik Ergev’in rehberliğinde “Tarihteki Kadın Matematikçiler” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunuculuğunu Kubilay Aytek’in üstlendiği sunumda tarih boyunca kadınların matematik alanında verdikleri mücadelelerden, karşılaştıkları zorluklara rağmen gösterdikleri başarılardan ve matematik bilimine olan katkılarından söz edildi. Hypatia (Pınar Oymaner), Sophie Germain (Ayşe Irmak Erçevik) , Sofya Kovalevskaya (Ceren Alataş) , Emilie du Chatelet (Hazal Karakuş), Emmy Noether (Zeynep Kansu)  ve Ada Lovelace (Söğüt Atilla)  gibi ünlü kadın matematikçilerin hayatlarından kesitler sunuldu. Her karakterin sunumu sırasında o dönemde yaşamış kadın bestecilerin müzikleri kullanıldı ve öğrencilerimizden Söğüt Atilla piyano çalarak sunuma eşlik etti.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 16 Mart 2016 08:36