Haberler

Okul Müzemizde “Nesneden Öyküye Yolculuk”

Okul Müzemizde “Nesneden Öyküye Yolculuk”

5. sınıf Yazarlık ve Yazma Becerileri seçmeli dersinde öğrencilerimiz her hafta farklı konularda yazılar yazmakta ve yazma becerilerini geliştirici çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda Yazarlık ve Yazma Becerileri seçmeli dersi öğrencileri, TED Ankara Koleji Okul Müzesini ziyaret etti. Müzede yer alan sözlük, okul zili, çay makinesi, eski kitaplar, notalar, kıyafetler, müzik aletleri, laboratuvar malzemeleri gibi objeleri dikkatle inceleyen öğrenciler, ziyaret sonrası dikkatlerini çeken bir objeden yola çıkarak yazma çalışmaları yaptılar. Nesnelere yeniden hayat verdiler, onlarla empati kurarak onların sesi oldular. İşte yazma çalışmalarımızdan bazıları:

Okulun En Eski Sözlüğü

Ayça Topkaya 5/İ      

3210 sayfadan oluşan eski bir İngilizce sözlüğüm ben. Beni kimler kullandı kimler… Bir sürü meraklı çocuğun bilgi edindiği bir eşya olmak çok eğlenceli. 

Bir öğrenci ödevi için İngilizce sözlük kullanacaktı ama kütüphanede hiç bana doğru yanaşmadı. Benden daha ince bir sözlüğü tercih etti. Sayfaları evirip çevirdi ama bir türlü aradığı sözcüğü bulamadı. En sonunda beni eline aldı ve aradığı sözcüğü hemen buldu.

O zaman kendimi çok mutlu hissetmiştim çünkü diğer sözlüklerden çok daha eskiydim ama hâlâ öğrencilerin ödevlerine yardımcı olabiliyordum.

                 

Emektar Tuba

Duru Yiğit 5/Z

Okulumuzun bandosunun fotoğrafı duvarda asılı duruyordu. Bize müzeyi gezdiren görevli o fotoğraftaki tubayı da göstermiş ve o kadar ağır bir tubayı bir öğrencinin saatlerce hiç mola vermeden taşımasının ne kadar zor bir iş olduğunu söylemişti. Görevli bunları söylerken aklıma o çocuğun sadece tubayı taşımakla yorulduğu gelmedi. Bir de onu çalarken çok fazla nefes harcaması gerekiyordu ama onu bayramlarda çalarken keyif duyduğundan eminim.                                                                   

 

 

Son DüzenlenmePazartesi, 29 Şubat 2016 13:05