Haberler

2016 Coğrafya Ulusal Takım Seçmelerinin İlk Üç Basamağı Tamamlandı

16-22 Ağustos 2016 tarihleri arasında Çin’de gerçekleştirilecek olan 13. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı’na katılacak olan Ulusal Takımı belirlemek amacıyla Türkiye Coğrafya Kurumu tarafından gerçekleştirilen yarışmaların ilk üç basamağı tamamlandı.

23 Ocak 2016 tarihinde Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nin ev sahipliğini yaptığı 1. Basamak Seçme Yarışmasında okulumuz 11/ A sınıfından Zeynep Deniz Koç ve Efe Öndeş, 11/C sınıfından Burcu Özer ve Ayşe Ece Aslan, Coğrafya Öğretmenleri Aykut Tonguz ve Sidar Çakan rehberliğinde katıldılar. 50 öğrencinin seçildiği bu aşamada öğrencilerimiz, ilk 30 içinde yer alarak II. etaba yükseldiler.

II. ve III. Basamak Seçmeleri ise İstanbul Enka Okulları’nda 13 Şubat 2016 tarihinde düzenlendi. Coğrafya öğretmenleri Aylin Ergül’ün rehberliğinde yarışmalara katılan öğrencilerimizden 40 soruluk İngilizce-Coğrafya Multimedya 2. Basamak Eleme Yarışmasında Ege Öndeş ve Burcu Özer başarılı olurken, arazi tanıma ve yorumlama ile ilgili 3. Eleme Turunu öğrencimiz Ege Öndeş başarı ile tamamlayarak 8 kişilik Türk Milli Takımı aday kadrosu içinde olmaya hak kazandı.

Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.