Uwe Kind Okulumuzda Lingo Tekniği ile Almanca Eğitimi Verdi

Harvard Üniversitesi mezunu Almanca öğretmeni Uwe Kind, kendi geliştirdiği, tekno müzik ve dil oyunlarından oluşan Lingo tekniği ile TED Ankara Koleji öğrencilerine Almanca eğitimi verdi. 4 Kasım 2015 tarihinde Lise Kısmımıza konuk olan Kind, dil bilgisi ve kelime bilgisi konularında müzik ve beden dilinin yardımıyla akılda kalıcı, eğlenceli ve öğrencileri de aktif olarak içine katan bir yaklaşım izleyerek öğrenci ve öğretmenlerimize farklı bir deneyim yaşattı. Lise Kısmı konferans salonunda gerçekleştirilen ve iki ders saati süren eğitimde Kind, önce Almanca öğretmenlerini, sonra da öğrencilerimizi etkileşimin içine katarak kendi hazırladığı müzik klipleri eşliğinde verdiği konserle gündelik dilde kullanılan söz kalıplarını akıllara kazıdı. Goethe Enstitüsü’ne bağlı olarak Avustralya, Tokyo, Moskova gibi dünyanın pek çok şehrinde konserler veren Uwe Kind’in metodu çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çekiyor.

Son DüzenlenmePerşembe, 24 Aralık 2015 16:24