Haberler

TED Technology Fair Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

202405101108341 663dd602d8b71

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresi tarafından düzenlenen TED Technology Fair etkinliğinde, gelişen teknoloji ve uygulamaları yakından takip eden ortaokul öğrencilerimiz geliştirdikleri yenilikçi projeleri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ziyaretçilerle paylaştılar.

Öğrencilerimizin, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde yıl boyunca geliştirdikleri yapay zeka, robotik, kodlama, 3B tasarım projelerine ilgi oldukça yüksekti.

Ortaokul robotik çalışma grubu öğrencilerimiz, robotik projeleri ile ilgili deneyimlerini paylaşırken, robot programlama standlarında yer alan robotlar ilgi odağı oldu.

 “Minecraft Education Edition: Space Station Challenge” Tasarım ve Kodlama Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve kodlama bilgilerini kullanarak tasarladıkları uzay istasyonu projeleri beğeni topladı.

6 ve 7. Sınıf Seçmeli Dijital Sanatlar öğrencilerimiz tarafından geliştirilen “Yapay  Zeka ile Cumhuriyet’in 100. Yılını Konuşmak ve Görseller Oluşturmak” temalı çalışmalar fuarda sergilendi.

Öğrencilerimizin TED meşalesini bilimin yolundan ayrılmadan taşıyacaklarına yürekten inanıyor, etkinlikte projelerini sergileyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Son DüzenlenmePazartesi, 13 Mayıs 2024 14:35