Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılına “Merhaba” Dedik

acilis23

2023-2024 eğitim öğretim yılına 11 Eylül 2023 Pazartesi günü okullarımızda gerçekleştirilen açılış törenleriyle “Merhaba” dedik. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan törenlerde Okul Müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz konuşma yaparak yeni eğitim öğretim yılına ilişkin duygu, düşünce ve temennilerini dile getirdiler.

İlk tören, Ortaokul Tören Alanı’nda saat 8.35’te başladı. Ortaokul Müdürümüz Yılmaz Bal öğrencilerimize şöyle seslendi: “Sevgili öğrencilerim, TED Ankara Koleji öğrencisi olarak bu heyecanı duymanın ve bu şansa sahip olmanın önemli bir ayrıcalık olduğunu unutmamanız gerekli. Öncelikle Atatürk İlkeleri ve devrimleri ışığınız ve yol göstericiniz olmalıdır. Ata’mızın ilke ve devrimlerinin ışığıyla aydınlanan yolunuzda hedeflerinize doğru hiç tükenmeyen bir umutla ve kararlılıkla yürüyeceksiniz.

Bu değerleri koruyan ve geliştiren, insan haklarına saygılı bireyler olarak sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar olmalısınız."

Geçen yılın 7. sınıflar 1.si, 8-C sınıfı öğrencimiz Güneş Gökoğlan ise öğrencilerimiz adına konuşma yaptı.

Lise Kısmı’mızda gerçekleştirilen törende konuşma yapan Lise Müdürümüz Tamer Atacan, “Sevgili Kolejliler, değerli öğretmenlerimiz ve kıymetli velilerimiz;

Bugün itibariyle hep birlikte yeni bir yolculuğa çıkmak üzere okulumuzun çatısı altında yeniden bir araya gelmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. 

Her eğitim-öğretim yılı kendi içerisinde yeni heyecanlar, yeni deneyimler barındırır. 

92 yıldır hep bu duygu ve düşünceyle bu ülkenin eğitimine katkı sunan bir okul olmanın haklı gururuyla öğretmeni, öğrencisi ve tüm çalışanlarıyla hepimiz için güzel geçmesini umduğumuz yeni bir eğitim öğretim yılının ilk günündeyiz. 

Bu yolculuğumuz boyunca elbette ki zorlu günlerimiz olacak. Ama ne kadar zorlanırsak zorlanalım öğrenmekten, öğretmekten; kendimizi bugün bulunduğumuz noktadan daha ileriye götürmekten asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Lise törenimizde ayrıca okulumuzdan birincilikle mezun olan Beren Özkök de konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

İlkokul Müdürümüz Azize Açıkalın eğitim öğretim yılı açılış konuşmasında, “Sevgili Kolejliler, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde kurulan ve 92 yıllık köklü geçmişe sahip okulumuzda varlığınızla ve seslerinizle bugün tüm sınıfları ve koridorları doldurdunuz.. hepinizin gözlerine inançla, umutla, sevgiyle bakıyorum. Sizler bizim geleceğimiz, umudumuz, yarınlarımızsınız. İşte bu nedenle bizim için çok, ama çok değerlisiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün seslendiği gibi“.. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. ..”

Sevgili Kolejliler sizler ailenize, topluma, dünyaya yararlı bireyler olarak ve başarılarınızla okulumuza sahip çıkınız. Hiç unutmayınız ki başarılı olmanın yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.” dedi.

Törende sınıf öğretmenlerimizden Ayşegül Nalan Yediyıldız öğretmenler adına konuşmasını yaptı. 4/R sınıf öğrencilerimiz Zehra Bakan ve Ali Başar Özsoy öğrenciler adına Türkçe ve İngilizce konuşmalarını yaptılar. 4/R sınıfı öğrencimiz Mina Piri "Benim Güzel Okulum" adlı şiiri okudu.

Anaokulu Müdürümüz Zeynep Melis Araç öğrencilerimize seslendiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Öğretmenler! Cumhuriyet'in fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız Cumhuriyet'in başarısı olacaktır. " sözüyle sizlere seslenmek istiyorum. 

Pırıl pırıl yürekleri ve gözlerindeki umut ışıkları ile sizlere emanet edilen, ülkemizin geleceği sevgili öğrencilerimizin yetiştirilmeleri için her zaman olduğu gibi azim ve fedakârlıkla çalışacağınıza olan inancımız ve güvenimiz tamdır.“ dedi.

A2 sınıfları adına Ata Ağacık, Deniz Büyükduman Türkçe, Arya Bulgurluoğlu ve Yamaç Yörükoğlu ise İngilizce olarak öğrencilerimize “Hoşgeldiniz” dedi. Ardından Anaokulu öğrencilerimiz İngilizce öğretmenlerimizin eşliğinde şarkılar söyleyerek dans ettiler.

Törenlerin ardından okul zilinin çalmasıyla öğrencilerimiz, eğitim öğretim yılının ilk dersi için heyecanla sınıflarına girdiler.

Son DüzenlenmePazartesi, 11 Eylül 2023 16:35