Eko-Okullar Kulübü Öğrencilerimiz MTA'yı Gezdi

202306121137306 6486d94a8950c

6. ve 7.sınıf Eko-Okullar Kulübü öğrencilerimiz, 7 Haziran 2023 tarihinde, kulüp öğretmenleri Bengül Ayyıldız Erbek, Ece Pirgon Atakan ve Müdür Yardımcısı Şehval Sakal rehberliğinde, MTA Genel Müdürlüğü Şehit Mehmet Alan Enerji Parkı’nı ziyaret ettiler. Ülkemizin enerji kaynakları, enerji üretim araçları, enerji kaynaklarının verimli kullanımı, rüzgâr tribünlerinden ve hidroelektrik santrallerden elektrik enerjisi elde edilmesi, Güneş enerjisinin kullanım alanları, karbon ayak izi gibi birçok konuda bilgi edinen öğrencilerimiz, aynı zamanda model üzerinde enerji santrallerinin çalışma prensiplerini de gözlemleme fırsatı buldular. Oldukça keyifli ve verimli geçen ziyaretimizde, öğrencilerimiz yaşanılabilir bir Dünya için enerji kaynaklarını doğru kullanımının önemi konusunda farkındalık kazandılar.

Son DüzenlenmeSalı, 13 Haziran 2023 11:17