BTEC Öğrencilerimizin HBEC Heyecanı

Ekran Resmi 2023 05 02 15.22.29 1

BTEC (Business and Technology Education Council Qualifications) Mühendislik Programı öğrencilerimiz, 30 Nisan 2023 Pazar günü HBEC (High School BEST Engineering Competition) Liseler Arası Mühendislik Yarışmasına katıldılar. Tasarım ve Vaka Analizi dallarında düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz 4’er kişilik takımlar halinde yarıştılar. Tasarım dalında yarışan öğrencilerimiz, kendilerine verilen problemleri kısıtlı malzemelerle ve kısıtlı zaman aralığında yaratıcılıklarını ve kabiliyetlerini kullanarak çözmeye çalışırken Vaka Analizi dalında yarışan öğrencilerimiz kendilerine verilen doğal afetin ilk 24 saati için tüm detaylarıyla bir eylem planı geliştirmeye çalıştılar. HBEC Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Vaka Analizi dalının birincisi (Ada Özer, Dora Aydın, Irmak Beril Mumcu ve Özge Akış) ve Tasarım dalının birincisi (Atakan Batu Akat, Metehan Balta, Tuna Şahin ve Yiğit Efe Dağlı) olarak seçilen takımlarımız, 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü ODTÜ yerleşkesinde düzenlenecek finalde okulumuzu temsil edecekler ve Ankara’nın en iyi mühendis adayları ünvanına erişmeye çalışacaklar.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ilham veren çalışmaları için kutluyor, finale kalan takımlarımıza başarılar diliyoruz.