Haberler

Ortaokul Destination Imagination (DI) Takımımız TEDImagineers, Destination Imagination Türkiye Finalleri’nde Türkiye 1.si Oldu

9-12 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Destination Imagination Uluslararası Yaratıcılık ve Tasarım Organizasyonu Türkiye Finalleri’nde okulumuzu temsil eden Ortaokul takımımız TEDIMAGINEERS, organizasyonda Türkiye’nin çeşitli okullarından ve dünyanın farklı ülkelerinden katılan diğer takımlarla bir araya gelerek mücadele etti. Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Özlem Kaya Kürekci ve Nilay İrkin Gündüz mentörlüğünde organizasyona hazırlanan takımımız, Türkiye 1.si olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Takımımız TEDIMAGINEERS, bu başarıları ile ABD’de düzenlenecek olan Dünya Finalleri’ne katılma hakkını kazandı. Takımda yer alan öğrencilerimiz başarılarını aldıkları sertifikalar ile belgelendirdiler.

Destination Imagination Uluslararası Yaratıcılık ve Tasarım Organizasyonunda, her yıl eğitimciler ve endüstri uzmanları birlikte çalışarak STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik), sosyal girişimcilik ve erken öğrenme alanlarını destekleyen proje tabanlı 7 yeni akademik görev geliştirmektedir. Öğrencilerimiz seçtikleri teknik alandaki göreve yönelik olarak bir çözüm yaratmak için takımlarıyla araştırma yaparak öğrendiler ve kendi sistemlerini tasarladılar. Görevleri üzerinde çalışırken öğrencilerimiz, fikirlerini gerçekleştirdikleri, deneyimlerinden ders aldıkları, problemleri değerlendirdikleri ve gelişimlerini gözlemledikleri yaratıcı süreci öğrendiler. Aynı zamanda yaratıcı ve eleştirel düşünme, takım çalışması, problem çözme, risk alma, proje yönetimi, kodlama, tasarım yapma, sabır, özgüven gibi 21. yüzyıl becerilerini kazandılar.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Destination Imagination Ortaokul Takımımız TEDImagineers’da Yer Alan Öğrencilerimiz:

  • Berra Şereflişan 7L
  • Mina Güngör 7L
  • Ayça Morgil 7J
  • Deniz Odabaşı 7K
  • Doruk Akat 7N
  • Ali Kuzey Kiper 7M

Son DüzenlenmePazartesi, 20 Mart 2023 15:14