DESTINATION IMAGINATION YARIŞMASI'NDA TÜRKİYE 1.Sİ OLDUK

destination1

9-12 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Destination Imagination Uluslararası Yaratıcılık ve Tasarım Organizasyonu Türkiye Finalleri’nde okulumuzu temsil eden lise takımımız The Insane, organizasyonda Türkiye’nin çeşitli okullarından ve dünyanın farklı ülkelerinden katılan diğer takımlarla bir araya gelerek mücadele etti. Kimya öğretmenlerimiz Duygu Vonal ÇIVGIN ve Selma TAHTASIZ mentörlüğünde, görsel sanatlar ve bilişim teknolojileri zümrelerinin desteği ile organizasyona hazırlanan takımımız Türkiye 1.si olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Takımımız ayrıca Rönesans üstün yetenek, tasarım ve mühendislik özel ödülüne de layık görülmüştür. Bu başarıları ile ABD’de düzenlenecek olan Dünya Finalleri’ne katılma hakkını kazandı ve takımda yer alan öğrencilerimiz başarılarını aldıkları sertifikalar ile belgelendirdiler.

destination1

Destination Imagination Uluslararası Yaratıcılık ve Tasarım Organizasyonunda, her yıl eğitimciler ve endüstri uzmanları birlikte çalışarak STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik), sosyal girişimcilik ve erken öğrenme alanlarını destekleyen proje tabanlı 7 yeni akademik görev geliştirmektedir. Öğrencilerimiz seçtikleri bilimsel alandaki göreve yönelik olarak bir çözüm yaratmak için takımlarıyla araştırma yaparak öğrendiler ve kendi sistemlerini tasarladılar. Görevleri üzerinde çalışırken öğrencilerimiz, fikirlerini gerçekleştirdikleri, deneyimlerinden ders aldıkları, problemleri değerlendirdikleri ve gelişimlerini gözlemledikleri yaratıcı süreci öğrendiler. Aynı zamanda yaratıcı ve eleştirel düşünme, takım çalışması, problem çözme, risk alma, proje yönetimi, kodlama, tasarım yapma, sabır, özgüven gibi 21. yüzyıl becerilerini kazandılar.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Destination Imagination lise takımımızda yer alan öğrencilerimiz:

• Nazlı AYKAN 11 B
  • Dide ÇALIŞKAN 11B