Haberler

8. Sınıf Öğrencilerimiz Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi'ni Ziyaret Etti

Sosyal Bilgiler Zümresi 8. Sınıf Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü öğrencileri, 13 Ocak 2023 Cuma günü, Müdür Yardımcısı Murat Alper YILDIRIM, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Arif ÜLGER ve Tahsin Okhan KİPER rehberliğinde Mili Mücadele’nin yönetildiği I. Meclis Binası; Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Modern Türkiye’nin oluşumunu sağlayan devrimlerin gerçekleştirildiği II. Meclis Binası; Cumhuriyet Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Gezi kapsamında öğrencilerimiz; 1920-1923 tarihleri arasında I. Meclis binası olarak kullanılan Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde dönemin zorlu koşullarına rağmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde,  tam bağımsızlık düşüncesi etrafında toplanan milletvekillerinin çalışma koşullarını ve yaptıkları fedakarlıkları görme fırsatına sahip oldular.

1924-1960 tarihleri arasında II. Meclis binası olarak kullanılan Cumhuriyet Müzesi’nde ise öğrencilerimiz,  ilk üç Cumhurbaşkanımızın çalışma dönemlerini yansıtan olayları; sözleri, fotoğrafları, bazı özel eşyaları ile o dönemde; mecliste alınan kararlar ve kanunları inceleme fırsatı buldular. 

Bu gezi ile öğrencilerimiz, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinde öğrendikleri konuları pekiştirme ve somutlaştırma fırsatı elde ettiler.

Gezi sırasında öğrencilerimize müzeyi, obje ve eserleri  tanıtan müze yöneticilerine teşekkür ederiz.