6. Sınıf Öğrencilerimiz Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni Gezdiler

“Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü”nün 6.sınıf öğrencileri, 11 Ocak 2023 Çarşamba günü  Müdür Yardımcısı Galip Erbek, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Emine Gök ve Coşkun Şenyol rehberliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiler.
Öğrencilerimiz dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ndeki arkeolojik eserleri Paleolitik Çağ’dan başlayarak kronolojik bir sırayla  görme fırsatı buldular.  Hititlerin, Friglerin, Urartuların ve Lidyalıların İlk Çağ’da yarattıkları eserleri inceleme şansı elde ederek tarihsel nesnelere etkileşim kurup, zengin bir görsel bellek oluşturmanın mutluluğunu yaşadılar. Gezi sırasında hazine avı oynayan öğrenciler, koleksiyon oluşturmanın kültürel mirası yaşatan boyutunu tartışarak, tarihsel mirasımıza olan duyarlılıklarını geliştirdiler.