Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü'nün Rahmi Koç müzesi İnceleme Gezisi

3

“Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü”nün 7.sınıf öğrencileri, 04 Ocak Çarşamba günü Müdür Yardımcısı Sibel TUFANOĞLU, Sosyal Bilgiler Kulüp rehber öğretmenleri Şener ŞENOCAKLI ve Özlem O. GÜZEL, rehberliğinde Rahmi Koç müzesi inceleme gezisine katıldılar. Öğrencilerimiz müzede yer alan; Atatürk ve Ankara (Ulu önderimizin kıymetli eşyaları), Rahmi M. Koç Galerisi (Madalyalar, plaketler ve tüm hediyeler), Mustafa V. Koç Galerisi, Karayolu Ulaşımı (1800’lerden günümüze yolculuk) Raylı Ulaşım, Demir yolu ulaşımının gelişimi, Denizcilik, Ulaşımın denizdeki değişimi, Havacılık, Havada süzülenlerin tarihi, Esnaf Sokağı, Esnaf kollarının canlandırmaları, Makineler, Buharlı ve dizel motorlar, İletişim, Bilimsel Aletler, Bilimin tarihindeki koleksiyonlar, Bebek Evleri, Amerikan Koleksiyonu, Amerika üretimi objeler, Tarım (Geçmiş zamanda tarım), Tıp&Eczacılık, Matbaacılık (Eski basım teknikleri), Oyuncaklar (Tarihin en eski oyuncakları), Günlük Yaşam (Hayata dair günlük eşyalar) bölümlerini inceleyerek, araştırarak ve keşfederek keyifli bir öğrenme ortamı içinde yaşantılara dayalı deneyimler edindiler. Öğrencilerimiz müzeye ilişkin öğrendikleri yeni bilgileri ve tarihsel empati becerilerini keyifli dakikalar geçirerek pekiştirdiler.