“Kodlama Saati” Etkinlikleri İle Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası'nı Kutluyoruz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSLERİMİZDE

“KODLAMA SAATİ” ETKİNLİKLERİ İLE

BİLGİSAYAR BİLİMLERİ EĞİTİM HAFTASINI KUTLUYORUZ

“HOUR OF CODE WEEK”

&

Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası

05-11 ARALIK 2022

Keşfet, Oyna, Yarat!

Tüm dünyada eş zamanlı etkinliklerin gerçekleştirildiği Bilgisayar Bilimleri Haftası’nı öğrencilerimizin programlama becerilerinin  geliştirilmesini ve bu alana yönelik olumlu tutum geliştirmelerini hedeflediğimiz birçok farklı kodlama etkinliği ile kutladık.

05-11 Aralık tarihleri arasında 6. sınıf öğrencilerimiz HourofCode Challenge etkinliği ile SmallBasic kodlama bilgilerini test ettiler, 7 ve 8. sınıf Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğrencilerimiz Python kodlama etkinlikleri yaptılar.

Tüm seviyelerde gerçekleştirdiğimiz kodlama etkinlikleri ile geleceğin dili olan kodlamanın önemini bir kez daha vurguladık.

6. Sınıflar Hour of Code Challenge etkinliğimizde;

6B Sınıfından ARAS TUĞA birinci,
6D Sınıfından EDA MERTYÜREK ikinci,
6A Sınıfından RÜZGAR EFE AKMAN ve 6N Sınıfından EFE AKSOĞAN üçüncü olmuştur.

Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Unutmayalım ki “Kodlama Geleceğin Dilidir.”