Haberler

Cumhuriyet’imizin 99. Yılını Kutlamanın Gururunu Yaşadık

 IMG 2750

Ata’mızın emaneti olan Cumhuriyet’imizin 99. yılını, 29 Ekim sabahı okulumuzun stadyumunda gerçekleştirdiğimiz görkemli bir törenle kutladık.

Gösteri gruplarının geçiti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ile başlayan törende TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Kartal Usluel konuşma yaptı. Vakıf Başkanımız konuşmasında Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim şekli değil, vazgeçilmez bir değerler bütünlüğü olduğuna vurgu yaparak “Gücünü halktan alan, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimizde olduğu Cumhuriyetimiz, tarih sahnesinde saygın ve şerefli bir devlet olarak varlığını sürdürmektedir. Ancak geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz iç ve dış tehditlere maruz kalmakta, gayri meşru saldırılarla bir takım çatışmaların içine çekilmek istenmektedir. Bizler tüm bu zorluklara rağmen “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinden ayrılmadan, merkezimize bilimi, teknolojiyi, kültür, sanat ve sporu alarak her geçen gün daha da ileriye giden siz gençlerimizle, ülkemize, bölgemize ve dünyaya umut olmaya devam etmeliyiz.” dedi.

K12 bütünlüğünde gerçekleştirdiğimiz tören programında İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerimizden oluşan koro ve orkestra “Yol Vermeyen Yüce Dağlar” marşını seslendirdi. Öğretmenlerimiz adına günün anlam ve önemine iliştin konuşmayı İlkokul öğretmenlerimizden Merve Karamehmetoğlu, öğrencilerimiz adına konuşmayı ise 11-M sınıfından Mehmet Ege Öner yaptı. Beğeniyle izlenen törenimiz İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizin “Devrimler” adlı söz korosu, dans grubumuzun Cumhuriyet Valsi, Anaokulu öğrencilerimizin gösterisi, koro ve orkestramızdan marşlar ve Halk Dansları Topluluğu’muzun halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Final tablosunda tüm gösteri grupları sahada yerlerini aldığında hep birlikte 10. Yıl Marşı ve Kolej Marşı'nı coşkuyla söyledik. Töreni sunan Ortaokul öğrencilerimiz Can Acar ve Duru Karabacak, “91 yıldır Cumhuriyet ilkeleri ışığında yılmadan yoluna devam eden ve bu ilkelere sahip çıkan bir eğitim kurumu olan TED Ankara Kolejinin öğrencileri olmaktan gurur duyuyoruz. Gelecek kuşaklarımızla kutlayacağımız nice 99 yıllara…” sözleriyle bu muhteşem final tablosunu tamamladılar.

Cumhuriyet Bayramı'mız Kutlu Olsun!

Son DüzenlenmeCumartesi, 29 Ekim 2022 11:47