Haberler

İklim İçin Grevdeydik

IMG 2363kap

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları olarak Fridays for Future liderliğinde küresel olarak yapılan İklim Grevi’ne bu yıl da öğrencilerimizle katıldık. Öğrencilerimiz iklim değişikliğinin ve çevre kirliliğinin önüne geçmek, daha temiz bir dünya bırakmak için hep birlikte farkındalık yaratmayı hedeflediler.

Anaokulu A1 ve A2 sınıflarımız hazırladıkları slogan ve pankartlarla okul bahçesinde gösteri yaptılar. İlkokul öğrencilerimiz de iklim krizine dikkat çekmek için sarı renkli bir kıyafet ve aksesuarla okula geldiler. Sloganların yazılı olduğu pankartlar ve geri dönüşüm malzemelerinden yapılan marakaslarla kampüste yürüyüş eylemi gerçekleştiren öğrencilerimiz, İlkokul Tören Alanı’nda bir araya gelerek iklim bildirisini okudular.

İklim Grevi için Kolej Sokağı'nda toplanan Ortaokul öğrencilerimiz ise pankartlarıyla tören alanına yürüdü. Lise öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersi kapsamında hazırladıkları "İklim Bienali" adlı 3 boyutlu gezici çalışma ve pankartları ile okul bahçesinde yürüyerek dünyamızı tehdit eden çevre ve iklim sorununa dikkat çektiler.

Son DüzenlenmePazartesi, 26 Eylül 2022 15:18