14. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sonuçlarına Göre Başarılı Bulunan Öğrencilerimize Başarı Belgeleri Verildi

202111021630290 61813d75df320

TÜBİTAK tarafından düzenlenen “14. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Ankara Bölgesi proje değerlendirmeleri sonuçlarına göre; 3 projemiz birincilik, 2 projemiz ikincilik kazanarak, yarışmanın son aşaması olan finale katılmaya değer bulunmuştu. Türkiye Finali sonuçlarına göre; 1 projemiz Türkiye üçüncüsü olarak seçilmişti. Bu yarışmanın sonuçlarına göre başarılı bulunan öğrencilerimizin pandemi sebebiyle verilemeyen başarı belgeleri; Ortaokul Müdürü’müz Sn.Yılmaz Bal tarafından öğrencilerimize takdim edildi.

Öğrencilerimizi başarılarından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje Adı

Öğrenci Adı

Rehber Öğretmen

Dalı

Alanı

Salviaofficinalis (Ada çayı) bitkisi özütü ile klorlu çamaşır suyuna alternatif, sağlıklı ve doğa dostu dezenfektan ve leke çıkarıcı elde edilmesi.

Sena ERDEMİR

Sinem Şafak YOLDAŞ

Kimya  Ankara Bölge

Birincilik

Su Taşkınlarının Önlenmesi İçin Uyarı Sistemi (SUTOS).

Alp Ozan SARIKAN

Bengül AYYILDIZ ERBEK

Teknoloji Tasarım  Ankara Bölge

Türkiye Finali Türkiye Üçüncülük

Nesli Tükenme Tehlikesi Olan Sevgi Çiçeği'nin (CentaureaTchihatcheffii) Gelişimine Engel Olan Toprak Asitliğinin Kontrolü.

Zeynep ÇAK

Derya YAHŞİ

Biyoloji Ankara Bölge

Birincilik

Doğada Yer Alan UsneaHirta Likeni Kullanılarak Meme Kanseri Tedavisi.

MELİS DUMAN

ŞAZİYE KOZAN