Haberler

13 Ekim Ankara'nın Başkent Oluşunu Kutladık

baskentankara 1

Cumhuriyetimizin sembolü Ankara’mızın başkent oluşunun doksan sekizinci yılını, bu yıl da büyük bir sevinç ve gururla kutladık.

13 Ekim Çarşamba günü Sosyal Bilgiler Zümresi ve öğrencilerimizin hazırladığı radyo sunumu ile Ankara’nın başkent olma sürecini bir kez daha hatırlayan TED Ankara Kolejliler, öğle arasında müzik zümremizin derleyip radyoda sunduğu Ankara marşlarını dinlediler. 

15 Ekim Cuma günü ise TRT bünyesinde hala görev yapmakta olan Cevdet CANTÜRK, Sosyal Bilgiler zümresinin seçmeli derslerini alan sekizinci sınıflarımıza “Cumhuriyetin Başkenti Ankara” konulu bir webinarla seslendi. 

Webinarda Ankara’nın milli mücadeledeki rolünün yanı sıra başkent olma süreci hakkında da konuşan konuğumuz, öğrencilerimizin konu hakkındaki  sorularını da cevapladı. 

Öğrencilerimiz, yaşadıkları bu kadim şehir hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştıktan sonra Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor olduklarını bir kez daha dile getirme fırsatı buldular.  

Son DüzenlenmeÇarşamba, 27 Ekim 2021 08:40