Haberler

AVRUPA KODLAMA HAFTASI BAŞLADI TED ANKARA KOLEJİ KODLUYOR!

202110071323340 615ecaa6cb544

Kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesle buluşturmayı hedefleyen Avrupa Kodlama Haftası’na farklı görevler için bir yapay zeka (AI) modelini eğiten ve test eden etkinliklerimizle biz de katılıyoruz.

Avrupa Kodlama Haftası etkinliklerimiz ile öğrencilerimiz, kodlamayı öğrenecek ve değişen dünyayı daha hızlı bir şekilde kavrayacaktır. Ayrıca kodlama ve algoritma mantığı sayesinde de yeni fikirler geliştirebilecek, analitik düşünce ve problem çözme becerileri de gelişecektir.

Etkinliklerimiz kapsamında 6. sınıf öğrencilerimiz bir kitabı kapağına göre sınıflandırmanın gerçekten mümkün olup olmadığını araştıracak, kitap kapaklarını kullanarak bir yapay zeka (AI) modelini eğitecek ve test edeceklerdir.

5. sınıf öğrencilerimiz kendi seçtikleri hayvan fotoğraflarını tanımlamak ve otomatik olarak sıralamak için bir Makine Öğrenmesi (ML) modeli eğiterek kendi görüntü tanıma sistemlerini yapacaklardır.

Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini alan öğrencilerimiz “Taş, Kâğıt, Makas” oyununda yaptığı farklı el şekillerini tanımlamak için bir Makine Öğrenmesi (ML) modeli eğitecek ve ardından bilgisayarı kendilerine karşı oynayacak şekilde programlayacaklardır.

Öğrencilerimizin kodlama haftası boyunca çalışacakları makine öğrenimi projelerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://disk.tedankara.k12.tr/index.php/s/BDgn5VHIsCbA2UE

Son DüzenlenmeCuma, 08 Ekim 2021 10:21