Haberler

2019-2020 Ortaokul Mezuniyet Törenimizi Gerçekleştirdik

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında salgın nedeniyle mezuniyet törenlerini gerçekleştiremediğimiz 8. sınıf öğrencilerimiz, 30 Haziran 2021 tarihinde stadyumumuzda düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende Ortaokul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan öğrencilerimize seslendiği konuşmasında “Sizler, bağımsız, çağdaş, laik, Atatürkçü, Cumhuriyet çocukları, Kolej Ruhu’nu her zaman ve her yerde yaşatacak bireyler olarak yetiştirildiniz okulumuzda. İnanıyorum ki bugün, yalnızca mezun olmanın heyecanını değil, demokratik, çağdaş, akılcı ve yaratıcı bir eğitim anlayışına sahip bir birey olmanın onurunu da yaşıyorsunuz. Öğrenerek özgürleşeceğinizi, bilginin sizin için önemli bir güç olacağını biliyorsunuz. Bu güç, sizin ufuk çizginizi hep yüksekte tutacaktır. Size inanmak demek, bu ülkenin aydınlık ve mutlu yarınlarına inanmak demektir. Bilimsel düşünceyi ve umudu ayrılmaz yol arkadaşı olarak gören sizlere, inancımız sonsuzdur.” dedi.

Törende Okul 1.si İrem Alemdar, Okul 2.si Doruk Karadağ ve Okul 3.sü Aykut Mert Iravul’a diplomaları, sırasıyla Türk Eğitim Derneği Genel Sekreteri Naz Dicle Balkan Gürses, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kartal Usluel ve TED Ankara Koleji Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Akdaş tarafından verildi. Necdet Akdaş mezunlarımız adına, Okul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan’ın şahsında 8. sınıf öğrencilerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimize teşekkür çiçeği sundu. Okul Aile Birliği Başkanımız Ayşe Kuzucu Okul 4.-6.sına, Genel Müdürümüz Sevinç Atabay ise Okul 7.-10.’suna diplomalarını takdim etti.

Akademik başarıya göre 6. ve 7. sınıflar düzeyinde ilk üçe giren öğrencilerimiz ödüllerini Okul Müdürümüzün elinden aldılar. 5. sınıflar düzeyinde ilk üç dereceyi elde eden öğrencilerimize ise ödülleri, Ortaokul Müdür Başyardımcımız Yılmaz Bal tarafından verildi.

Yılın Sporcusu Ödülü, bu yıl yüzme branşında milli ve rekortmen sporcumuz Aykut Mert Iravul’un oldu. Öğrencimize ödülünü, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Mağdenli verdi.

Ödüllerin verilmesinin ardından ardından Okul 1.si İrem Alemdar ve Okul 2.si Doruk Karadağ, mezuniyete ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getiren konuşmalarını yaptı. İrem Alemdar, 7. sınıflar 1.si Gülce Gülleroğlu’na Okulumuzun ilkelerini temsil eden flamayı teslim etti.

Öğrenci Meclisi Başkanımız Kerem Köleli'nin konuşmasının ardından verilen komutla mezuniyet sembolü olan püsküllerini değiştiren öğrencilerimiz, Kolej Marşı eşliğinde keplerini coşkuyla havaya fırlattılar.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 30 Haziran 2021 20:30