ULUSAL EGEMENLİĞİN 100. YILINI EKRAN BAŞINDA COŞKUYLA KUTLADIK

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin kuruluşunun 100. Yılını koranavirüs nedeniyle ekran başında kutladı. 23 Nisan sabahı okul formalarını giyerek evlerinde bilgisayar başına toplanan öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşları ile canlı bağlantı aracılığıyla bayram coşkusunu yaşadı.

Yaklaşık 40 dakika süren kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Öğrenciler hep birlikte Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin IV. dönem 2. yasama yılını açış konuşmasından bir bölümü kendi sesinden izledi. Okul yöneticileri de program boyunca sınıf bağlantılarına katılarak öğrencilerin bayramını kutladı. 23 Nisan 1920 tarihinin önemini anlatan dersi izleyen Kolejliler, ellerinde bayraklarla Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi tarafından 23 Nisan’a özel olarak hazırlanan “Ben Bir Çocuğum” şarkısını ve Kolej Marşı’nı söylediler. Öğrenciler şartlar ne olursa olsun hiç eksilmeyen bir çoşku, gurur ve umutla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emaneti Türkiye Cumhuriyeti’ni ve devrimlerini daha nice yıllara taşıyacaklarına dair bir kez daha söz verdiler.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Ağustos 2021 08:42