Haberler

Mahallemi Tasarlıyorum

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri, Çoklu Çözümler Projesi kapsamında Fen Bilimleri dersi kapsamında 13-17 Ocak 2020 tarihleri arasında “Mahallemi Tasarlıyorum” adlı etkinliği gerçekleştirdiler.

Bu etkinlik ile öğrencilerin, STEM becerilerini kullanarak şehir plancısının ve inşaat mühendisin nasıl çalıştığını anlamaları, bir mühendis gibi düşünerek bir ürünün tasarım öncesi taslağını hazırlamaları hedeflendi.

Etkinlik kapsamında öğrencilerden, söz konusu STEM disiplinlerine özgü becerileri geliştirmeleri ve mühendislik tasarım döngüsündeki basamakları dikkate alarak düzgün geometrik cisimlerden oluşan yapılarla bir şehri yeniden tasarlamadan önce maketini inşa etmeleri istendi.

Tasarımlarında inşa ettikleri binaların zemin taşıma gücünün hesaplanması ve buldukları değerin en az 1 Pascal’lık basınç olması beklendi.

Sınıflarında ve Fen Bilimleri laboratuvarlarında eğlenceli bir öğrenme ortamına sahip olan öğrenciler; büyük grup tartışması yaptılar ve analitik düşünme, karar verme, yarartıcı düşünme, girişimcilik, iletişim, takım çalışması, problem çözme gibi becerilerini geliştirme fırsatı buldular.