Ortaokul 6. Sınıf öğrencileri Fen Bilimleri Dersinde “Yıkılmadım Ayaktayım" Adlı STEM etkinkiğini Gerçekleştirdiler

Ortaokul 6.sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersi kapsamında 14-21 Ekim 2019 tarihleri arasında “Yıkılmadım, Ayaktayım” adlı STEM etkinliğini gerçekleştirdiler. Bu etkinlikle öğrencilerin vücudumuzun destek ve hareketini sağlayan kemik, eklem ve iskelet kavramlarını ve bu yapılar arasındaki ilişkileri açıklayarak, destek ve hareketi sağlayan yapıları içeren bir iskelet modeli tasarlamaları hedeflendi.

Etkinlik kapsamında öğrencilerden, sözü geçen STEM disiplinlerine özgü becerileri geliştirmeleri ve tasarlayacakları iskelet modelinin tek başına ayakta durabilen,  iskeletimizin hareketlerini en iyi şekilde temsil eden ve iki elinde en az 20’şer gram ağırlık taşıyabilen, estetik bir iskelet modeli olması gibi kriterleri göz önünde bulundurmaları beklendi.

Sınıflarında ve Fen laboratuvarlarında eğlenceli bir öğrenme ortamına sahip olan öğrenciler; yaratıcılık, bir gruba ait olma, yönerge izleme, değerlendirme, zamanı etkili kullanma, bilgiyi kullanma, bilgi teknolojilerini kullanma ve problem çözme gibi becerileri edindiler.