Haberler

Haluk Levent Yardım Projesi için Okulumuzdaydı

Ünlü rock şarkıcısı ve AHBAP Başkanı Haluk Levent, lise öğrencilerimizin Skolyoz tedavisi gören kişilere yardım projesine, söyleşi vererek destek olmak amacıyla 20 Mayıs 2019 tarihinde Okulumuza konuk oldu.

Lise konferans salonunda düzenlenen söyleşide müzik yaşamına ilişkin merak edilen soruları cevapladı. Başarılı bir bilgisayar programcısı olarak başladığı kariyerinin Adana’daki bir mekanda yüklü bir hesapla başbaşa kalması ve çıkıp bir iki şarkı söylemesinin ardından çok beğenilerek şarkıcılığa adım atışının ilginç öyküsünü anlattı.

Bir öğrencimizin 12 saat beş dakika süren rekor konseri ile ilgili olarak “Mental ve fiziksel anlamda kendinizi nasıl hissettiniz?” sorusu üzerine Haluk Levent, “Tüm samimiyetimle söylüyorum, 12 saat 5 dakika süren konserden sonra Saros’ta Erikli sahilinde çift kale maç oynadık arkadaşlarla. Manevi yorgunluğu yoktu zaten, fiziki olarak 12 saat zıplıyorsun, şarkı söylüyorsun, ölmen gerekiyor normalde.  Emin olun bu çok enteresandır, bilimsel bir durumdur, idealleriniz uğruna yapıyorsanız, karşınızdaki seyirci ya da idealinizi aşk diye görüyorsanız 15 saat de konser verebilirsiniz.” diye cevapladı.

İzmir marşını cover olarak çıkması ile ilgili olarak sorulan soruyu ise sanatçı şöyle yanıtladı: “İzmir marşının içindeki şiiri daha sizler doğmadan 1993 yılından itibaren söylüyorum. İzmir marşının içindeki şiir benim 25 yıldır konserimde Çanakkale türküsü içinde okumuş olduğum şiirdir. O şiir yeni yazılmadı. Oturalım İzmir marşının içine bir şiir yazalım denmedi. Kayıtlarda vardır. Bu şiiri ben yüreğimle zaten Mustafa Kemal aşkıyla zaten söylüyorum. Benim idealimdeki kahramanları söylüyorum.”

Söyleşi sırasında öğrencilere “Yandırdı Kalbimi” türküsünü, TED Ankara Koleji için doğaçlama bestelediği şarkıyı ve gelecek hafta çıkacak albümünden bir şarkıyı seslendiren Haluk Levent, öğrencilerin sevgi seliyle okuldan ayrıldı.

Haluk Levent söyleşinin bilet satışından elde edilen gelir, skolyoz hastalarına bağışlanacak.

    

    

 

Son DüzenlenmeSalı, 21 Mayıs 2019 07:15