TED Ankara Koleji Münazara Topluluğu Taluf’a Katıldı

11-13 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen TED Alanya Koleji 2. Ulusal Gençlik Forumu’na (TALUF) TED Münazara Topluğu, UB ve Bilim Adamı Yetiştirme programında öğrenim gören İnci Sıla Kaleli, Alp Ege Akaya, Işık Sönmez, Zeynep Oset Açıkel, İpek Öztaş, Sena Kasap, Derin Gözüyaşlı, Karan Kayaturan ve Melis Uzan adlı dokuz öğrencisiyle katıldı. Ülke genelindeki diğer TED okullarıyla birlikte resmi ve özel okullardan toplam 22 okul ve 208 katılımcının yer aldığı forumda öğrenciler, belli komiteler içinde bir araya gelerek güncel konuları tartıştılar, ulaştıkları sonuçları ve çözüm önerilerini genel kurulda sundular. Katılımcılar,  Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunları üzerine üç gün boyunca kafa yordular. Önce takım kurma çalışmaları, ardından komite çalışmaları ve son olarak genel kurul aşamaları başarıyla gerçekleşti. Forumun çalışma dili Türkçe idi.

TED Münazara Topluluğu öğrencileri, topluluğun rehber öğretmenlerinden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Başak İngin ve  Ş.Betül Buzluk’la birlikte katıldıkları TALUF’ta etkin görev aldılar. Öğrenciler “Teknoloji, Kadın Hakları, Güvenlik, Hayvan Hakları ve Ekonomi ” komitelerinde delege olarak yer alırken 11/B sınıfı öğrencisi İnci Sıla Kaleli, “Kadın Hakları Komitesi Başkanı” yine 11/B sınıfı öğrencisi Zeynep Oset Açıkel  “Sağlık Komitesi- Gazeteci” olarak görev alırken delege olarak katılan diğer öğrenciler komitelerinde “Komite Savunma konuşmacısı,Atak konuşmacısı”gibi aktif görevler aldılar ve okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

TED Alanya  Kolejine bu başarılı etkinlikleri vegösterdikleri konukseverlikleri için teşekkür ederiz.