6. Sınıflar Arası 2. Fen Bilimleri Bilgi Yarışması Sonuçlandı

6. sınıflarımız arasında düzenlenen 2. Fen Bilimleri Bilgi Yarışması, 14 Mayıs 2019 tarihinde yapılan final etabıyla sonuçlandı. Ortaokul Fen Bilgisi Zümremiz tarafından düzenlenen yarışmanın elemeleri daha önce Hitech sınıfımızda yapılmış ve finale dört grup yükselmişti.

Ortaokul konferans salonunda gerçekleştirilen ve oldukça heyecanlı geçen final etabında Minik Bilimciler, Kazananlar, 4 Bilim İnsanı ve Aferin grupları yarıştı. İlk bölümde kendilerine yöneltilen çoktan seçmeli 15 soruyu cevaplayan gruplar, ikinci bölümde ise takım çalışması ve problem çözme becerilerinin ölçüldüğü bir elemeden geçtiler. Öğrencilerden makarna çubukları ve strafor kullanarak ağırlığa dayanıklı bir zemin oluşturmaları istendi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda Aferin grubu yarışmanın galibi gelirken, Minik Bilimciler ikinci, 4 Bilim İnsanı üçüncü ve Kazananlar grubu dördüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerimiz madalya ile ödüllendirildiler.

Son DüzenlenmeSalı, 14 Mayıs 2019 15:30