Haberler

Prof. Dr. Uğur Batı ile IQ’dan WeQ’ya Kusursuz Bir Yolculuk

Hizmet içi eğitim seminerlerimiz kapsamında staretejist,reklam yazarı, yaratıcı yönetmen, öğretim görevlisi, köşe yazarı ve iletişim alanında kitapları bulunan Prof. Dr. Uğur Batı, 30 Mart 2019 tarihinde Anaokulu ve İlkokul öğretmenlerimize amfi tiyatroda seminer verdi. “Kişisel Gelişimin Sihirli Olmayan Formulü: IQ’dan WeQ’ya Kusursuz Bir Yolculuk” başlıklı seminer 4 oturumda gerçekleştirildi.

Seminerin öğleden önceki bölümünde akışta yaşamanın insanı, günlük davranışlarını tekrar eden “Modern Sisifos”lara çevirdiği benzetmesinden yola çıkılarak, beynin karar mekanizmaları, nefsani ve iradi beyin kavramları çerçevesinde anlatıldı. Öğrenmede duygusallaştırılmış bilgiyi öğreten sistemlerin başarılı olduğu ve bilgiyi filtrelemeyi öğrenmenin önemine değinildi.

Öğleden sonraki bölümde kurum içi iletişimde yetişkin zorbalığı, zorbalığın tipolojileri, yıldırıcılık/mobing kavramları ve yaratıcılığı öldüren faktörler ele alındı.

Sosyal medya sosyolojisi ve “Bir Kurumla Yaşamak” konularını güncel örneklerle zenginleştiren Prof. Dr. Batı, 2016 yılında HBR’de yayınlanan bir makaleye atıfta bulunarak ABD Fortune 500 Şirket CEO’larının 10 yıl içinde en önem verdikleri konuların otonom robotlar, yapay zeka değil, işlerini çok seven, şirketlerine bağlı ve işbirliği içinde çalışan personel olduğunu söyleyerek kurumsal aidiyetin önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Uğur Batı seminerini, 20 Nisan’da Ortaokul, 4 Mayıs’ta ise Lise öğretmenlerimiz için tekrarlayacaktır.

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Eylül 2019 15:40