Haberler

Okul Müzemiz 10. Yılında

Okulumuzun köklü tarihini gelecek kuşaklara aktaran Okul Müzemizin 10. yılı nedeniyle, Ankara İl Kültür Müdürlüğü Müzeler Haftası Kutlama Programı kapsamında, 23 Mayıs 2018 tarihinde “Çağdaşlığın Işığında Bir Cumhuriyet Meşalesi: 10. Yılında Okul Müzesi” adlı gösteriyi gerçekleştirdik. Ortaokul Sosyal Bilgiler Zümremizin katkılarıyla idari bina konferans salonunda düzenlenen etkinliğe yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz katıldılar.

Piyano dinletisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinlikte Okul Müzemizin 10. yılı nedeniyle hazırlanan kısa film gösterimi yapıldı. Ardından Ortaokul öğrencilerimizin metinlerini yazdığı ve sunduğu “10. Yılda 10 Obje Konuşuyor” adlı gösteri, izleyenlerin beğenisini ve takdirini topladı. Lirik dans eşliğinde öğrencilerimiz, Okul Müzemizde yer alan 10 objenin dilinden duygusal anlatımlar yaptılar. Gösteride eski bir sandıktan çıkarılan okul tabelası, trompet, madalya, not defteri, daktilo, karne, kupa, mezuniyet cübbesi, yıllık ve diploma olmak üzere objeler tek tek dile gelerek okul hayatı içindeki yaşantılarını anlattılar.  

İzleyenlerin ayakta alkışladığı gösterinin sonunda Okul Müzemizin fikir mimarı Genel Müdürümüz Sevinç Atabay yaptığı konuşmada, “Bu müze bir hayalle başlamıştı. Burada göreve başlamamın birinci yılıydı. Yeni binalarda olduğumuzun farkındaydım. Bu Okulun çok köklü bir geçmişi ve tarihi vardı, ama en önemli tarihimiz kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizim bir Cumhuriyet meşalesi olmamızdı. Bunu bütün öğrencilerimize sadece binalarımızın eskiliğiyle değil, tarihimizin ne kadar eski olduğunu anlatarak ruhlarına işletebilirdik.” diyerek Okul Müzesinin kuruluş çalışmalarına bir ekiple başlandığını, mezunlarımızın katkı verdiğini ve 6 ayda sürecin tamamlandığını ifade etti.

Daha sonra hep birlikte Okul Müzesi’ne geçerek Lise öğrencilerimizin rehberliğinde müzemizi gezdik.

 

Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:30