Haberler

3. Oğuz Atay Öykü Yarışması Sonuçlandı

TED Ankara Koleji 1951 mezunu, Türk romanında post modern tarzıyla yeni bir akımın başlatıcısı olan Oğuz Atay’ın anısına Lise Kısmı Türk Dili ve Edebiyatı Zümremiz tarafından üçüncüsü düzenlenen “Oğuz Atay Öykü Yarışması” sonuçlandı.

Yarışmaya bu yıl 25 TED Okulu, 85 öykü ile katıldı. Ön Eleme Jüri Üyeliğini Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Fatma Sever ve öğretmenlerimiz Şule Kaynar ve Emine Taş’ın yaptığı, Seçici Kurul Üyeliğini Prof. Dr. Cahit Kavcar, Doç. Dr. Nermin Yazıcı, Araştırmacı Yazar Gülten Dayıoğlu ve Araştırmacı Yazar Adnan Binyazar’ın yaptığı yarışmada dereceye girenler, 17 Ocak 2018 tarihinde Lise Kısmımızda gerçekleştirilen törenle açıklandı.

Lise Konferans salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde TED Kuzey Kıbrıs Koleji, TED Isparta Koleji, TED Atakent Koleji, TED Polatlı Koleji ve TED Karabük Koleji öğrenci ve öğretmenleri de hazır bulundu.

  

Ödül töreninde konuşma yapan Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Fatma Sever, konukları “Hoşgeldiniz” diye selamlayarak “TED Ankara Koleji öğretmenleri olarak düşünen, duyarlı bireyler yetiştirme çabamızı öğrencilerimize yazınsal kurgular oluşturmalarına olanak sağlayarak somutlamaya çalışıyoruz. İşte bu yıl gerçekleştirilen Oğuz Atay Öykü Yarışması da yine bu çabanın somut bir göstergesidir.” dedi.

   

Lise Müdürümüz Sedef Eryurt, Oğuz Atay gibi değerli bir mezuna sahip olmanın okulumuz için anlamına değinerek başladığı konuşmasında “Mezunlarımız, bizlerin geriye bakarak okulumuzun nerede, nasıl izler bıraktığını görebilmemiz açısından tarihsel bir işlev görmektedir. Oğuz Atay büyüklüğünde isimlerin varlığı, bizlere yaptığımız işin kıymetini, öğretmenliğin değerini hatırlatmaktadır.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

  

Töreni izleyen Seçici Kurul Üyeleri Prof. Dr. Cahit Kavcar ve Doç. Dr. Nermin Yazıcı da konuşmalarında geleceğin yazar adaylarının öykülerini değerlendirmekten ve böyle anlamlı bir organizasyonda yer almaktan dolayı duydukları mutluluk ve onuru ifade ettiler. Yazar Gülten Dayıoğlu ise gönderdiği mesajla bizleri yalnız bırakmadı.

Dereceye giren öğrencilerin isimleri açıklanmadan önce lise öğrencilerimiz sahne alarak öykülerden ufak kesitler okudular.

2. Oğuz Atay Öykü Yarışması’nda;
TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nden Eren Caner “Yük” adlı öyküsüyle birinci,
TED Ankara Koleji’nden  Alya Adin Aydın, “Eğer Bir Gün Bir Otobüs" adlı öyküsüyle ikinci,
TED Isparta Koleji’nden Refik Yalçın “Duman” ve TED Polatlı Koleji’nden Ulaş Sarp Koçak “Unutamayacağım Gün” adlı öyküyle üçüncü oldular.
TED Atakent Koleji’nden İrem Erdik ise “Zamanın Titanı” adlı öykü ile Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.

Öğrencilere ödüllerini Lise Müdürümüz Sedef Eryurt, jüri üyelerimize teşekkür belgelerini ise Müdür Yardımcımız Serdar Dilekcan takdim etti.

   


  

  

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 17 Ocak 2018 20:29