Haberler

I. Oğuz Atay Öykü Yazma Yarışması’nda Ödül Alanlar Açıklandı

Lise Kısmı Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizin katkılarıyla TED Okulları arasında birincisi düzenlenen “Oğuz Atay Öykü Yazma Yarışması”nın ödülleri, 17 Ocak 2017 tarihinde Hi-tech sınıfımızda gerçekleştirilen törenle açıklandı. Okulumuzun yetiştirdiği büyük değerlerden olan, 1951 mezunumuz yazar Oğuz Atay’ın anısına gerçekleştirilen yarışmaya, 20 TED Okulundan 49 öykü katıldı.

Katılımcı okulların Hi-tech sınıftan gerçekleştirilen canlı bağlantıyla izledikleri törende, Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Ayşe Yıldız, Lise Müdürümüz Aydın Ünal, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Şule Kaynar, Cumhuriyet’in Meşalesi TED Ankara Koleji kitabının yazarı, araştırmacı-yazar Turan Tanyer ve Genel Müdürümüz Sevinç Atabay konuşma yaptılar.

43 yaşında hayata gözlerini yuman Oğuz Atay’ın çok yönlü kişiliği, TED Yenişehir Lisesi’ndeki öğrenciliği, kendi kuşağındaki yazarlardan ayrılan yönleri, eserlerinde işlediği aydın tipinin topluma karşı duyarsızlığı, topluma ve kendine yabancılaşması 11-D ve 11-A sınıfı öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri sunumlarla anlatıldı ve öykü yarışmasının gelenekselleşmesi konusundaki dilekler paylaşıldı.

Yarışmanın sonucu açıklanırken önce dereceye giren öykülerden pasajlar okundu, ardından töreni sunan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Emine Taş, kazanan öğrencilerin isimlerini açıkladı. Dereceye giren okulların sevinci ekranlardan salona yansıdı.

Yarışmanın birincisi TED Ankara Koleji’nden Alp Demiralp olurken, ikinciliği TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nden Ünsel Karabulut ve TED Ege Koleji’nden Emine Baranoğlu, üçüncülüğü ise TED Alanya Koleji’nden Sude Yurteri ve TED Ankara Koleji’nden Beril Şahin paylaştılar.

 

Son DüzenlenmeSalı, 17 Ocak 2017 23:35