TED Münazara Topluluğumuz TED Bursa Koleji Ulusal Forumu'na Katıldı

TED Bursa Koleji’nin 06-08 Mayıs 2016 tarihleri arasında, bu sene yedincisini düzenlediği “TED Bursa Koleji Ulusal Forumu”na, rehberliği Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Başak İngin’in yürüttüğü “TED Münazara Topluluğu” üyelerinden 9- 10 ve 11.sınıflar düzeyinde dokuz öğrencimiz, İnsan Hakları, Çevre, Ekonomi, Sivil Hak v Özgürlükler, Dış İşleri, Güvenlik, Eğitim, Sosyal Kimlik ve Nüfus ve Kalkınma komitelerinde görev alarak katıldılar. Üç gün süren bu çalıştayda katılımcılar ilk yarım gün süren oryantasyon çalışmalarının ardından yer aldıkları komitelerde ülke gerçeklerini yansıtan sorunları tartışmaya ve bu sorunlara çözüm önerileri bulmaya çalıştılar. İki gün boyunca tartışılan bu sorunlar ve çözüm önerileri, son gün öğrencilerden kurulu genel kurulun oylamasına sunuldu. Demokratik bir meclis ortamında tıpkı bir milletvekili gibi öne sürdükleri çözüm önerilerini genel kurulun bilgisine ve oylamasına sunan öğrenciler, yapılan bu etkinlik sayesinde fikir üretme, söz söyleme ve fikrini savunma gibi bireysel gelişimlerinde son derece büyük rol oynayan yetilerini geliştirme imkanı buldular.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 11 Mayıs 2016 15:45