Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Coşku ve Neşeyle Kutladık

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin ve okulumuzun kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okullarımızda düzenlenen törenlerle coşku ve neşeyle kutladık.

İlkokul ve Ortaokul Kısmı Töreni

23 Nisan sabahı İlkokul ve Ortaokul öğrenci, öğretmen ve velilerimiz, İlkokul Kısmı Kolej Sokağı’nda tören için bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ, günün anlam ve önemine değinen konuşmasında "Tarihimize mal olmuş bu destan, bundan sonra da siz geleceğin genç ve çalışkan nesillerinin elinde daha da değer kazanacaktır. Bundan eminiz. Bugün sizin gününüz. bu bayram size armağan edilmiş bir bayramdır." diyerek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Şef İlker Çetinkaya yönetimindeki TED Orkestrası’nın seslendirdiği 23 Nisan şarkılarına Cüneyt Erkan yönetimindeki okul koromuzla birlikte öğrencilerimiz de eşlik ettiler. İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizden oluşan söz korosu “Coşkumuzun Adı 23 Nisan” adlı oratoryo ile ulusal egemenliğin önemini vurguladılar.

Halkoyunları ekiplerimiz yöresel danslarımızdan sundukları potporilerle kültürel zenginliğimizi ortaya koydular.

Dans ve jimnastik gösterileri ile renklenen tören Kolej Marşımızla son buldu. Tören sonrasında öğrencilermiz, dans ederek gönüllerince bayram havasını yaşadılar.

Lise Kısmı ve Anaokulu Töreni

Anaokulu ve Lise öğrenci, öğretmen ve velilerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Lise Kısmı tören alanında bir arada kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan töreni öğrencilerimiz Mehmetcan Özel (12-V) ve Zeynep Defne Tekin (9-I) sundu.

Liseli gençler adına konuşan öğrencimiz Defne Çekirge, “Bugün 95 yıl önce devredilmiş ideali yani ulusal egemenlik, bağımsızlık ve özgürlük idealini benimsemiş ve ilerletme kararlılığında olan Türk gençleri olarak hangi zorluk ya da engellerle karşılaşırsak karşılaşalım hepsini aşarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltme yolunda ilerlemeliyiz. Nerede, nasıl ve hangi durumda olursak olalım Büyük Önderimizin 19 Mayıs’ta başlattığı, 23 Nisan’da biçimlendirdiği, 1923’ün 29 Ekim’inde kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma, kollama ve yüceltme günüdür” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Anaokulu öğretmenimiz İrem Yarar, öğrencilere seslendiği konuşmasında “Sevgili çocuklar, sizler, TED Ankara Koleji’nde  yanan bu meşalenin ışığıyla aydınlanırken; biz öğretmenler, anne - babalar ve tüm TED Ankara Koleji ailesi olarak hepimiz sonsuz umut ve sevgiyle, Ata'mızdan aldığımız ilhamla, sizlerin özgürce oyun oynayabileceğiniz, düşünebileceğiniz, üretebileceğiniz bir geleceğe ulaşabilmeniz için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

Tören Anaokulu öğrencilerimizin sunumlarıyla devam etti. A2 Beyaz sınıftan Çağda Dora Taplamacıoğlu ve A2 Pembe sınıftan Nil Yazıcı "Bu bayram Atatürk’ten bize armağan. Bu bayram hepimize kutlu olsun"  diyerek büyük alkış aldılar. A1 Turkuaz sınıf öğrencileri Defne İlhan ve Pars Sert’in “Dünya Çocukları” adlı şiiri okumalarının ardından, Anaokulu öğrencilerimiz çok beğenilen “Ülkeler Gösterisi”nden kesitler sundu. Çocukların dünyanın en içten, en yalın, en güzel süsleri olduğunun, barışın ve kardeşliğin temsilcileri olduğunun ifadesi olan gösteri “Türkiyem” finaliyle belleklerde yer etti.

Lise ve Anaokulu Koromuzun birlikte seslendirdiği 23 Nisan şarkıları ile şenlenen tören, Kolej Marşı eşliğinde balonların gökyüzüne salınmasıyla sona erdi.

 

 

Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 11:09