Haberler

Kütüphane Haftası Lise Kısmımızda Etkinliklerle Kutlandı

Lise Kısmı Kütüphane Birimimiz tarafından Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, 31 Mart 2016 tarihinde Lise Kısmımıza söyleşi için konuk oldu. “Popüler Kültür Bize Ne Yapar?” başlıklı söyleşiyle popüler kültürün hayatımızı nasıl biçimlendirdiği konusunda öğrencilerimizde farkındalık yaratması amaçlandı.

Popüler kültürün moda olan, çok dikkat çeken ve herkesin takip etmeye çalıştığı bir alan olmasının ötesinde aslında çok güçlü toplumsal dayanakları olan bir kültür olduğunun altını çizen Prof. Dr. Alemdar “Bu alan, toplumda çalışan, üreten köylülükten farklılaşan her kentlinin eğlence kültürüdür. Bu eğlence kültürü kitle iletişim araçlarını da ele geçirmektedir. Onların iyi örneklerine el koymaktadır. Onları kitle kültürü haline getirmektedir. Kitle kültürü haline getirdikten sonra da onun üzerinden para kazanmaktadır” eleştirisini yaptı.

“Popüler kültür, bizim içinde yaşadığımız toplumun değerleriyle, içinde yaşadığımız toplumda üretilmediği için, ileri bir aşama olarak kullanıma sokulduğu için bütün ilişkilerimizi yeniden biçimlendirmek gerekir” diyen konuğumuz,  moda olan birşeyi kullanırken sorgulamak gerektiğini vurguladı.

1 Nisan’da ise mezunumuz Ceyhun Güneş, öğrencilerimize flamenko gitar dinletisi sundu. Mavi Siyah albümünde yer alan bestelerden ve flamenko ezgilerinden oluşan dinletide, Mert Baycan ritm çalgısı cajon ile Ceyhun Güneş'e eşlik etti. İkili, konserlerde başlarından geçen hoş anıları da öğrencilerimizle paylaştılar.

Farklı etkinliklerle zenginleşen Kütüphane Haftası’nda ayrıca 9. sınıf öğrencilerimiz, ders saatlerinde öğretmenleri ile kütüphaneye gelip, inceledikleri kitabı ödünç aldılar.


 

Son DüzenlenmeCuma, 01 Nisan 2016 13:41