Yazar Sezgin Kaymaz’la “Edebiyat Ve Gerçeklik” Üzerine

Okulumuz Lise kısmı Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi’nin düzenlediği “Yazar- Söyleşi” etkinlikleri kapsamında yazar Sezgin Kaymaz’la Konferans Salonumuzda “Edebiyat ve Gerçeklik” konu başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Birbirinden renkli on üç yapıta (roman- öykü) imza atan Sezgin Kaymaz yapıtlarından yola çıkarak “Edebiyat ve Gerçeklik” arasındaki bağdan, kurgusal metinlerin gerçeklerden nasıl beslendiğinden bahsetti, edebî metinlerin yaratım sürecinden söz etti.

Yazarın “Bakele” adlı yapıtını söyleşi öncesi okuyan ve konuyla ilgili bir hazırlık ve değerlendirme süreci içinde bulunan öğrencilerimiz yazarımıza pek çok soru yönelttiler. Oldukça hareketli ve keyifli geçen bu söyleşide edebi eserlerde dilin ne derece önem taşıdığı, hayaller ve gerçeklerin yazarın düşler potasında nasıl bir uyumla eridiği, yazma sürecinin bir yazar için nasıl ilerlediği gibi pek çok noktada açıklama ve değerlendirme yapan yazarımız söyleşi sonunda öğrencilerimiz için kitaplarını imzaladı.