Genel Olarak İstenen Belgeler

GENEL OLARAK İSTENEN BELGELER·

·         Not ortalamasını (9,10,ve 11. sınıflar) gösteren belge (GPA). (Lise öğrenci işlerinden temin edilir.)

·         12. sınıf ders listesi (Lise öğrenci işlerinden temin edilir.)

·         IB öğrencileri IB diploması ile başvuracaklarsa IB tahmini not listesi, A Level öğrencileri A Level ile başvuracaklarsa A Level tahmini not listesi.

·         TOEFL/IELTS ( İngilizce yeterliliğini gösteren belgelerdir. ETS, IDP, British Council üzerinden online başvuru yapılabilir.)

·         ACT/SAT skorları (Salgın döneminde esnemeler olmakla birlikte ABD için gereklidir ve bazı Avrupa üniversiteleri de isteyebilir. College Board üzerinden online kayıt yapılır.)

·         Öğrenciyi çok iyi tanıyan öğretmenlerden istenecek referans mektubu ( 1-3 öğretmenden istenebilir. Öğrenci işlerine dilekçe vermek suretiyle süreç başlatılır.)

·         CV

·         Personal Statement/ Motivation Letter ( Öğrencinin kendini tanıttığı, akademik ve sosyal açıdan güçlü yanlarını anlattığı, hedeflerinden ve kariyer planlarından bahsettiği yazıdır, üniversitelere göre farklılık gösterebilir.)

·          Okul yurtdışı eğitim danışmanından alınacak referans mektubu. ( Amerikan üniversiteleri Common App üzerinden isterken, bazı Kanada ve Avrupa üniversiteleri burs başvurusunda talep edebilirler.)

·         Öğrencilerin gönüllü olarak yaptıkları toplum hizmeti etkinlikleri, liderlik özelliklerini öne çıkaracak aktiviteler, spor ve sanat faaliyetleri, staj/iş tecrübesi ile ilgili belgeler

·         Akademik profillerini güçlendirmek isteyen öğrencilerimiz isterlerse herhangi bir sınav merkezinde AP sınavlarına da girebilirler. (TED Ankara Koleji AP sınav merkezi değildir.)