VIII. Oğuz Atay Öykü Yarışması

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı TED Okulları Arası
V
III. Oğuz Atay Öykü Yazma Yarışması

8. oguz atay

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ
TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ

YARIŞMANIN KONUSU
SERBEST

YARIŞMANIN AMACI
- KURUMUMUZDAN MEZUN OLAN OĞUZ ATAY’IN GENÇLER TARAFINDAN TANINMASINI, OKUNMASINI SAĞLAMAK
-GELECEĞİN YAZARLARININ YETİŞMESİNE DESTEK OLMAK

TÜRÜ
ÖYKÜ YARIŞMASI

HEDEF KİTLE
TED OKULLARINDAKİ LİSE ÖĞRENCİLERİ ( 9 – 10- 11-12. Sınıflar Düzeyinde)

YARIŞMA TAKVİMİ:

YAZILARIN SON TESLİM TARİHİ:
25 KASIM 2022
YAZILARIN ÖN ELEME TARİHİ
02 ARALIK 2022
YAZILARIN SEÇİCİ KURUL TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLME TARİHİ:
09 ARALIK 2022
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI:
13 ARALIK 2022

KATILIM ŞARTLARI:

1.     ÖYKÜLERDE TÜRKÇENİN DOĞRU KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR.
2.     ÖYKÜLER WORD BELGESİNDE 2,5X2,5 KENAR BOŞLUKLARI BIRAKILARAK BİR BUÇUK SATIR ARALIĞI VE 12 PUNTO İLE TIMES NEW ROMAN YAZI KARAKTERİNDE YAZILMALIDIR.
3.     ÖYKÜLER, DÖRT SAYFADAN FAZLA OLMAMALIDIR.
4.     HER YARIŞMACI YARIŞMAYA TEK BİR ÖYKÜ İLE KATILABİLİR.
5.     HER OKUL YARIŞMAYA EN ÇOK ÜÇ ÖYKÜ İLE KATILABİLİR.
6.     ÖYKÜLER HERHANGİ BİR YERDE YAYIMLANMAMIŞ VEYA HERHANGİ BİR ÖDÜL ALMAMIŞ OLMALIDIR.
7.     ÖYKÜLERİN BAŞKASINA AİT ALINTI VEYA KOPYA OLMAMASI GEREKİR. YARIŞMAYA KATILAN HER ÖĞRENCİ VE VELİSİ BU ŞARTLARI KABUL ETMİŞ SAYILIR.
8.     BAŞVURU İÇİN https://www.tedankara.k12.tr/index.php/vi-oguz-atay-oyku-yarismasi ADRESİNDE YER ALAN BAŞVURU FORMU DOLDURULMALI, GEREKLİ TÜM BELGELERLE BİRLİKTE ÖYKÜLER YÜKLENMELİDİR.
9.     KATILIMCILAR KENDİ ADLARI VE SOYADLARIYLA, ÖYKÜ ADLARINI DA DOCX. UZANTILI KAYDETMELİDİR.
10.  25 KASIM 2022 TARİHİNDE SAAT 17.OO’DE BAŞVURU SİSTEMİ KAPATILACAKTIR.,
11.
KİŞİSEL MAİL YOLUYLA GÖNDERİLEN ÖYKÜLER VE BİREYSEL BAŞVURULAR YARIŞMAYA KABUL EDİLMEYECEKTİR.
12.  ÖYKÜLERİN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ ŞU ŞEKİLDEDİR:

ÖYKÜ BAŞLIĞININ İLGİ ÇEKİCİ OLMASI VE ÖYKÜNÜN İÇERİĞİ İLE UYUMU: 10 PUAN
KURGUNUN ETKİLEYİCİ VE ÖZGÜN OLMASI: 10 PUAN
KURGU, KARAKTER VE OLAYLARIN UYUMU / ZAMAN ÖRGÜSÜNÜN DOĞRU İŞLENMESİ / KURGUDA ABARTILMIŞ MERAK ÖGESİNE VE RASTLANTISALLIĞA YER VERİLMEMESİ / İÇERİĞİN BİR BÜTÜN OLARAK SUNULABİLMESİ: 50 PUAN
KARAKTER, MEKÂN VE ÇEVRE BETİMLEMELERİNİN ETKİLİLİĞİ: 10 PUAN
TÜRKÇENİN ETKİN KULLANILABİLMESİ: 10 PUAN
PARAGRAF DÜZENİ / YAZIM KURALLARI VE NOKTALAMA İŞARETLERİNİN DOĞRU KULLANIMI: 10 PUAN

13.  BU ÖLÇÜTLER DOĞRULTUSUNDA TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİNİN KURDUĞU JÜRİNİN İNCELEME SONUCUNA VE DEĞERLENDİRMESİNE İTİRAZ EDİLEMEZ.
14.  YARIŞAMAYA KATILAN ESERLERİN BASIN, YAYIN VB. HAKLARI ESERLERİN SAHİBİNE AİTTİR. TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ ESERLERİ HERHANGİ BİR YERDE YAYIMLAMAYACAKTIR.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ÖYKÜLERİN TESLİM LİNKİ: https://www.tedankara.k12.tr/index.php/vi-oguz-atay-oyku-yarismasi

TELEFON NUMARASI: 0312 586 90 00 / DAHİLİ: 1607 (TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ZÜMRESİ)

ÖN SEÇİCİ KURUL:
Işıl ÇIRAKOĞLU, Fatma SEVER, Müge ATACAN, Sevgi ÇAĞLAR, Emine ÇELEBİOĞLU TAŞ,
Emine GÜLTEKİN, Aslı KOÇ, Başak AÇIR, Buket ŞAFAK CİĞEROĞLU, Şule KAYNAR, Mustafa
DEĞİRMEN, Şefika Betül BUZLUK, Hatice ERSOY, Gizem ATALA
.

SEÇİCİ KURUL:
TED Ankara Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı ve bir önceki yıl ilk üçe giren öykülerin yer aldığı TED Atakent Koleji-Esenyurt Kampüsü Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Atakent Koleji-Halkalı Kampüsü Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Ege Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı, TED Kocaeli Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı

ÖDÜLLER:

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: Birincilik Madalyası, Oğuz Atay Kitap Seti, Katılım Belgesi