Olası Covid Şüphelisi Öğrenci Yönetim Algoritması

1 ) Ebeveynler her sabah öğrencileri aşağıdaki belirtiler açısından kontrol edecek, bunlardan  herhangi biri varsa okula göndermeyerek durumunu okul idaresine bildireceklerdir. (Bu belirtiler, öğrencinin öğrenme yeteneğini azaltabilecek ve aynı zamanda hastalığı başkalarına yayma riskine sokabilecek olası bir hastalığı gösterir)

Belirtiler

• 37,5 derece ve üstü ateş
  • Boğaz ağrısı
  • Nefes almada zorluğa neden olan , yenibaşlayan kontrolsüz öksürük (kronik alerjik / astımlı öksürüğü olan öğrenciler için, öksürüklerinde başlangıca göre değişiklik)
  • İshal, kusma veya karın ağrısı
  • Özellikle ateşle birlikte yeni başlayan şiddetli baş ağrısı

2 ) Bu belirtilerden herhangi biri okulda belirlenen öğrenciler sağlık personeli gözetiminde( ana okulunda ise uygun koruyucu ekipmanları kullanmak koşulu ile sınıf öğretmeni gözetiminde  ) izolasyon odasına alınarak velilerine bildirilecek ve  okuldan gönderileceklerdir.

3)Velinin gelemediği durumlarda öğrenci ambulans ile gönderilecektir.( veli onayı ile)

4 ) Olası Covid şüphelisi öğrenci ile aynı sınıfta bulunan diğer öğrencilerin ve yakın temaslı kriteri taşıyan öğrencilerin velileri aranarak bilgilendirilir, şüpheli öğrencinin test sonucu öğrenilene kadar öğrencileri okula göndermemeleri ve belirti takibi yapmaları istenir. Belirti çıkan öğrencilerin bir sağlık kurumuna götürülmesi gerektiği vurgulanır.

5 ) Covid Şüphelisi öğrencinin test sonucu pozitif gelirse yakın temaslı kriteri olan öğrenciler İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilir ve 14  gün süresince izolasyonda kalmaları sağlanır. Bu süreçte İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekiplerince gerekli  izlemleri yapılacaktır.

6 ) Covid testi pozitif olan öğrencinin tedavi, takip ve okula dönüş süreci İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenecektir.

7) Şüpheli vakanın bulunduğu sınıf boşaltılıp havalandırılarak 24 saat süre ile kullanılmaması sağlanır.

Yakın Temaslı Kriterleri

» COVID-19 hastası öğrenci / öğretmen ile aynı sınıfı paylaşan öğrenciler ve öğretmenler

» COVID-19 hastasıyla aynı kapalı ortamda (sınıflar,aktivite odaları, laboratuar vs.) 2 metreden yakın ve 10 dakika veya daha uzun süre bir arada kalan kişiler.

» COVID-19 hastasıyla aynı serviste seyahat eden yolculardan iki ön, iki arka ve iki yan koltukta oturan kişiler

» COVID-19 hastasıyla aynı evde yaşayanlar

Temaslılar (Yakın teması olmayanlar)

» COVID-19 hastasıyla aynı kapalı ortamda 2 metreden uzak mesafede ve  10 dakikadan kısa süre bulunmuş kişiler.