Haberler

İletişimin Doğasını Yaratıcı Dramayla Keşfettik

İletişim ve Sunum Becerileri dersi kapsamında akademisyen-eğitmen Tülay Üstündağ’ı ağırladık.

Kendisi de daha önce TED Ankara Koleji’nde görev yapmış ve hâlen Türk Eğitim Derneği üyesi olan Üstündağ, iletişim ve özellikle yaratıcı drama konusundaki uzmanlığını, sevecen kimliğiyle birleştirince son derece eğlenceli ve etkili bir atölye çalışması gerçekleştirdik.

İletişim, sunum teknikleri ve yaratıcı drama başlıkları altında bir sunum hazırlayan konuğumuz, eğlenceli görsellerle süslediği anlatımıyla öğrencilerimizin keyifli bir öğrenme süreci yaşamalarını sağladı.

Öncelikle iletişimin insan ilişkilerinde ne denli önemli olduğu vurgulandı. Bireylerin birbirini tanıyıp saygı, sevgi çerçevesinde iletişim kurmasının esasları “Elimde-Komşuda” oyunuyla keyifli bir şekilde ele alındı. 

İletişim kanallarının etkin kullanımının hayatın her alanında olduğu gibi sunum tekniklerinde de ne kadar önemli olduğu öğrencilerimize aktarıldı.

Etkili bir sunum için hazırlık aşamasının, planlamanın, dili, sesi ve beden dilini doğru kullanmanın, zamanlamanın önemi ve bunların doğru kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler verilirken öğrencilerimiz için en önemli konuların başında gelen sunum esnasında heyecanı kontrol edebilme üzerine de çalışmalar yapıldı.

Tekerlemeler ve  “Cıbırca” adlı bir yaratıcı drama etkinliğiyle etkin kılınan öğrencilerimiz, iletişim ögelerinin sunumdaki önemini de kendileri keşfederek kavradı.  

Tülay Üstündağ’ın “Dil Katilleri”  olarak tanımladığı “Asalak Sözcükler ve Sesler” in iletişime ve sunuma olan olumsuz etkileri günlük yaşamdan örnek ve görsellerle anlatıldı.

Yaratıcı drama tekniği ile beden dillerini, nasıl kullanabileceklerini uygulamalı olarak gösterdi. Dersin sonunda öğrencilerimiz, öğrendiklerini fotoğraf karelerine dönüştürdü. 

Bu keyifli ve öğretici atölye çalışmasıyla bizlere bilgilerini aktaran Sayın Tülay Üstündağ’a teşekkürlerimizle…