Lise Öğrencilerimizin Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi Gezisi

PHOTO 2023 09 27 16 18 49

27 Eylül 2023 tarihinde, IB 20. Yüzyılda Türkiye (YYT) dersi konu içeriklerini desteklemek amacıyla Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ne gezi düzenlendi. Ders öğretmenleri Tümay Timuçin, Derya Orğun, Rabia Göymen eşliğinde ve müze görevlileri rehberliğinde okulumuz 12-H ve 12-I sınıfı öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923-1945 yılları arasında yaşadığı değişim ve dönüşüme tanıklık etme fırsatı buldu.

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren arşivlenen belge, fotoğraf, video kaydı, afiş, gazete, dergi yayını ve objeleri inceleyen öğrencilerimiz, derslerde öğrendikleri bilgilerini somutlaştırarak cumhuriyetimizin kuruluşuyla sağlanan kıymetli pekçok kazanımla ilgili farkındalık oluşturdu. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde; ünlü mimar Giulio Mongeri’nin imzasını taşıyan Tarihi İş Bankası binasının büyülü atmosferinde Türkiye’nin ekonomik anlamda ayağa kalkışını aşama aşama takip eden öğrencilerimiz eşsiz bir deneyim yaşadı.